Tuesday, May 08, 2007

Ποδόσφαιρο ; ε όχι ακριβώς.

Τέλος της 29ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της super league. Η Αεκ έχει εξασφαλίσει την 2η προνομιούχο θέση που οδήγει στα προκριματικά του Champions League. Την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο που κάνει όνειρα για Ευρώπη. Άλλες δύο ομάδες όμως διεκδικήσουν τις δυο θέσεις είναι ο Παοκ και ο Οφη που παίζουν μεταξύ τους στην Τούμπα. Όλα αυτά μέχρι πριν τον τελικό κυπέλου. Έκει η Αελ άλλαξε τις ισοροπίες και ως κυπελούχος πήρε εκείνη τη μία από τις δύο θέσεις που οδηγεί στο κύπελο Uefa. Άρα παλεύον 3 για μία θέση. Η Αεκ με την στάση της μπορεί να ευνοήσει μια εκ τον Παοκ και Πανιώνιο. Ο Οφη αν κερδίσει ότι και να γίνει στο άλλο παιχνίδι θα βγεί 5ος και άρα θα βγει στο κύπελο Uefa. Ανάλογα ποιον από τους δύο θα ευνοήσει θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα είχε ως αντάλλαγμα μια ευνοική μεταχείριση στο θέμα μεταγραφής του Αραμπατζή (δεξί μπακ) και Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ) αντίστοιχα. Η μεταγραφή όμως του αρουαμπαρένα και το γεγονός ότι έχει άλλους πέντε αριστεροπόδαρους παίκτες κάνει την απόκτηση του σπυρόπουλου περιττή. Άρα ας πούμε ότι θα προτιμούσε να ευνοήσει τον πάοκ να κερδίσει ή να μην χάσει από τον πανιώνιο ώστε ο πάοκ με νίκη να βγει 5ος και να πάρει την θέση που οδήγει στο κύπελο ουέφα. Αλλά στα χάλια που είναι ο Παοκ ακόμα και αυτό φαντάζει δύσκολο.
Για εμένα καλύτερα να κερδίσει η Αεκ τον Πανιώνιο και να χάσει ο Παοκ από τον Οφη. Η λεβεντογέννα κρήτη να ξαναγνωρίσει την δόξα των ευρωπαικών αγώνων και ο Παοκ μην έχοντας λεφτά και κίνητρο να κρατήσει τον Αραμπατζή να τον αφήσει να έρθει στην Αεκ. Και δεν αμαυρώνεις την ιστορία σου δίνοντας ένα παιχνίδι και επωφελήσε από την ήττα του Παοκ και παίρνεις έναν καλό παίκτη. Σωστός;
Όλα τα πιθανά αποτελέσματα και ποιος κερδίζει την έξοδο στην ευρώπη.
Πανιώνιος – Αεκ 2 . Ο νικητής του Παοκ – Οφη θα βγει uefa. Αν δεν έχουμε νικητή ο Οφη βγαίνει στο uefa.
Πανιώνιος – Αεκ Χ. Πάλι αν κάποιος κερδίσει στο άλλο παιχνίδι θα είναι εκείνος που θα βγει στο uefa. Σε περίπτωση που το παιχνίδι είναι ισόπαλο έχουμε τριπλή ισοβαθμία και στο uefa θα βγει ο Οφη.
Πανιώνιος – Αεκ 1. Αν κερδίσει ο Παοκ ή το παιχνίδι έρθει ισόπαλλο τότε uefa βγαίνει ο Πανίωνιος.Σε περίπτωση που ο Οφη κερδίσει ανεξαρτήτως αποτελέσματος του άλλου παιχνιδιού θα είναι εκείνος που θα βγει στο uefa.

6 comments:

Lote Alcarin said...

Ουμφ.. που γράφομαι στο φροντιστήριο? Μπερδευτηκα....

tzotza said...

αν το παιξω ετσι στο στοιχημα και κερδισω,πρεπει να τα μοιραστουμε τα κερδη????(ετσι δεν γραφεται max?ανωμαλο ουσιαστικο δεν ειναι??)

maxim glendower said...

lote alcarin:δεν θέλει φροντιστήριο. Ήμουν σίγουρπς ότι δεν θα κατάφερνα να το εξηγήσω καλά.
tzotza:έτσι γράφεται. Ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο είχε γράψει τα κόστοι και επειδή δεν ήταν σίγουρος το έσβησε και το ξαναέγραψε costs, χεχε. Μακάρι να κερδίσεις και να τα διασκεδάσεις τα λεφτά που θα βγάλεις.

Lote Alcarin said...

Μια χαρά το εξήγησες εσύ. Απλά πάντα ο νόμος των πιθανοτήτων με αγχώνει και με αποσυντονίζει....

tink said...

χε,

ο οφη θα πάρει απο τα τρία το μακρύτερο και θα κάτσει στα αυγά του που μου θέλουν και uefa τα σκατόφιδα...

maxim glendower said...

lote alcarin:ελπίζω το επόμενο να το καταλάβεις και χωρίς άγχος
tink:καλύτερα από το να βγει ο παοκ παντως συμφωνείς;