Wednesday, May 09, 2007

Ποδόσφαιρο; ε οχι ακριβώς 2

Μίας και σας άρεσε το προηγούμενο ποστ πήρα την πρωτοβουλία να γράψω άλλο ένα που αφορά στο ποδόσφαιρο ε οχι ακριβώς. Αυτή την φορά θα μιλήσουμε για την μάχη της ουράς. Όχι για την ουρά που περιμένουμε στο ταμείο κοκ αλλά τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού.
12.ΚΕΡΚΥΡΑ 34
13.ΛΑΡΙΣΑ 33
14.ΗΡΑΚΛΗΣ 32
Η παραπάνω εικόνα δείχνει την βαθμολογία . Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής είναι τα εξής:
Απόλλων Καλαμαριάς – Λάρισα , Παο – Κέρκυρα και Ξάνθη – Ηρακλής.
Για ευκολία θα αναφερόμαστε σε κάθε μία από τις ομάδες με αρχικά τουτέστιν καλ,αελ,παο,κερκ( οχι νταγκλας ),ξανθ και ηρα αντίστοιχα. Και οι τρεις ομάδες παίζουν εκτός έδρας με ομάδες όμως που είναι θεωρητικά αδιάφορες. Οι βαθμοί που θα πάρουν στο τελευταίο παιχνίδι δεν μπορούν να αλλάξουν την βαθμολογική τους θέση έτσι ώστε να διεκδικήσουν κάτι ή να αποφύγουν κάτι. Αρα η καλ,ο παο και η ξανθη (γελοίο να έγραφα ξαν,και τώρα για ένα η να έκανα συντομογραφία;) θα παίξουν για την ιστορία τους. Θεωρητικά το πιο εύκολο έργο το έχει η αελ παίζει με την πιο αδύναμη ομάδα απο τις τρεις η οποία θα έχει ας πούμε ένα κίνητρο να κάτσει να χάσει για να κάνει την ζωή στον ηρα πιο δύσκολη. Καλ και ηρα και οι δυο θεσαλονικιώτικες ομάδες αρα η καζούρα μεταξύ τους θα είναι μεγαλύτερη αν μείνει η καλ και πέσει ο ηρα. Η κερκ παίζει με τον πάο που έχει να κερδίσει από τις 4/3 που είχε κερδίσει τον οσφπ στο καραϊσκάκη. Η ψυχολογία του παο είναι τέτοια που δεν αποκλείεται να κλείσει την χρονιά με ακόμα ένα κακό παιχνίδι και να συνεχίσει το αρνητικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Ο ηρα έχει την πιο δύσκολη αποστολή. Παίζει σε μια έδρα που η ξάνθη έχει ξεχάσει πως είναι να χάνει, και εγώ δεν βρίσκω πότε έχασε τελευταία φορά για να το βάλω. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός δύο παιχνιδιών μπέρδεψε ανεξήγητα κάποιους ο συνδυασμός τριών είναι σίγουρο ότι θα ξεδιαλύνει τα πάντα. Αλλά δεν θα γίνει. Θα πούμε απλά ποιες από τις τρεις ομάδες έχουν την μοίρα τους στα πόδια τους δηλαδή το αν θα μείνουν στην κατηγορία ή όχι δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων. Η κερκ και η αελ με νίκη μένουν στην κατηγορία. Ο ηρα πρέπει να κερδίσει και ταυτόχρονα να ¨παρακαλάει¨ να μην κερδίσει μία από τις άλλες δύο ομάδες. Από τα 27 πιθανά αποτελέσματα (και αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος) ο ηρα υποβιβάζεται με τα 16, η αελ με τα 8, η κερκ με τα 2 και σε 1 αποτέλεσμα -όπου θα ισοβαθμίσουν η κερκ με την αελ- τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους.

Από αύριο θα μάθουμε τους κανόνες*.
ΥΓ. Ας πούμε για τους φανατικούς τις 2 περιπτώσεις όπου η ΚΕΡΚΥΡΑ δεν θα μείνει στην κατηγορία και την μία που θα πρέπει να δώσει αγώνα μπαραζ. Αν χάσει ή φέρει ισοπαλία και κερδίσουν ο ηρα και η αελ. Αν χάσει η κερκ,η αελ έρθει ισοπαλία και ο ηρα κερδίσει τότε θα έχουμε τον αγώνα μπαράζ.

*Μου θυμίζω την Φοίβη που μάθαινε τον Τζόι να λέει ψέματα και του είπε στο τέλους του μαθήματος : tomorrow stealing. οτι δηλαδή από αύριο θα σε μάθω να κλέβεις.

2 comments:

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Έχεις μια πρόσκληση.

maxim glendower said...

Το είδα το ειδά.Δεν πρόλαβα ακόμα. Είναι δύσκολες οι ερωτήσεις