Wednesday, March 21, 2007

ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΚΠΣ

Διάβαζα σε μια οικονομική εφημερίδα πριν λίγες μέρες ένα άρθρο σχετικά με τα κονδύλια που προβλέπεται να εισπράξει η χώρα μας από την Ε.Ε στα πλαίσια του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο θεώρησα πως θα ήταν χρήσιμο να δούμε σε ποιους άξονες απορροφήθηκαν τα προηγούμενα ΚΠΣ που έχει διαχειριστεί η χώρα μας. Κι αυτό γιατί χρόνια τώρα ακούμε για αυτά τα περίφημα ΚΠΣ και πολλοί αναρωτιόμαστε αν όντως αξιοποιήθηκαν έστω και στον ελάχιστο δυνατό βαθμό κάποια από τα συγκεκριμένα χρήματα.

Την περίοδο 1990-1993, ήταν η πρώτη προσπάθεια που κάναμε ως χώρα να διαχειριστούμε κάποια ευρωπαϊκά κονδύλια. Γεγονός που αποτυπώνεται από το πλήθος έργων, μικρού μεγέθους όμως , με αποτέλεσμα να μην παραχθεί κανένα μεγάλο έργο. Βέβαια να μην ξεχνάμε πως η κοινοτική συμμετοχή στο Α΄ ΚΠΣ ήταν 7.153 εκατ. Ευρώ ποσό σαφώς μικρότερο από τα μετέπειτα ΚΠΣ.

Την περίοδο 1994-1999 , η χώρα μας διαχειρίστηκε το Β΄ ΚΠΣ, με την κοινοτική συμμετοχή να φτάνει στο ποσό των 18,700 εκατ. Ευρώ. Από τα κονδύλια του συγκεκριμένου ΚΠΣ έγιναν έργα που είχαν σε ευρεία κλίμακα θετικές επιπτώσεις για την καθημερινή μας ζωή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δημιουργία του Μετρό, το Ελευθέριος Βενιζέλος, τα περιφερειακά νοσοκομεία και ένα μέρος της Εγνατίας Οδού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο απολογισμός από την Ε.Ε έδειξε ότι η απώλεια πόρων ήταν μόλις 3,2%( μόνο η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν μικρότερο ποσοστό) αρκετά μικρότερη από τον μ.ο που ήταν κοντά στο 5%.

Την περίοδο 2000-2006, η χώρα μας είχε να διαχειριστεί ένα τεράστιο ποσό από το Γ΄ ΚΠΣ, που έφτανε τα 26.850 εκ. ευρώ. Το συγκεκριμένο πλαίσιο ήρθε περισσότερο μάλλον να καλύψει τρύπες για τα έργα που έπρεπε να παραδοθούν για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων παρά για την υλοποίηση έργων κοινωνική ωφέλειας. Τα σημαντικότερα έργα που παραδόθηκαν εκείνη την περίοδο ήταν η ολοκλήρωση της Αττική οδού, η ολοκλήρωση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης .Μια απλή σύγκριση να κάνουμε ανάμεσα στο ύψος της κοινοτικής συμμετοχής του Β΄ και Γ΄ ΚΠΣ σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα έργα κοινωνικής ωφέλειας εύκολα διαπιστώνουμε πως η διαχείριση του Γ΄ ΚΠΣ δεν απέβη τόσο αποτελεσματική ως όφειλε, γι αυτό άλλωστε δεν μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχημένη.

Από 1/1/2007 η χώρα μας διαχειρίζεται το Δ’ ΚΠΣ , με την κοινοτική συμμετοχή να φτάνει τα 25.500 εκατ. Ευρώ περίπου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση καθώς και τις κοινοτικές εντολές οι βασικοί άξονες στους οποίους θα στηριχθεί το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης είναι η ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας και η αύξηση της απασχόλησης . Μεγάλη σημασία θα δοθεί επίσης και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και της παραγωγικότητας.

Ευχή όλων μας η υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας που θα καλυτερέψουν και θα βελτιώσουν την καθημερινή μας ζωή .


Πάπυρος…

Thursday, March 15, 2007

Aίτημα για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας ,αφιερωμένης στις άλλες παγκόσμιες ημέρες


Δεν ήξερα τι να γράψω. Εντάξει δεν πρέπει να γράφουμε και κάθε μέρα. Τα όμορφα πράγματα πρέπει να γίνονται σπάνια γιατί αλλιώς εκφυλίζονται.
Χτες που ήμουν στην δουλειά το απόγευμα δεν είχε καθόλου κίνηση. Το είπα σε μία προωθήτρια ότι βαράμε μύγες και μου απάντησε ότι αύριο θα έχει πολύ κόσμο. Εκείνη την στιγμή δεν το κατάλαβα γιατί αύριο θα έχει κόσμο το άφησα έτσι. Τελικά άκουσα σήμερα ότι είναι η παγκόσμια μέρα καταναλώτη σήμερα. Πήγα να το επιβεβαιώσω σε κάποια σελίδα στο νετ. Πραγματικά σήμερα είναι . Ελπίζω να μην τρελαθούμε να δίνουμε ψάρια.
Αλλά κάτι ακόμα πιο σημαντικό είναι σήμερα. Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας . Δεν γίνεται να ήταν πιο επίκαιρο. Την προηγούμενη Πέμπτη έπεσε το ξύλο της αρκούδας στην διαδήλωση και μάλλον και σήμερα θα πέσει. Ας ελπίσουμε λόγω της ημέρας όπως έλεγαν σε μια ελληνική ταινία να το ξανασκεφτούν και να μην γίνουν η δεύτερη αιτία να γιορτάζεται αυτή η μέρα.
Σημείωση:όλες οι παγκόσμιες μέρες απο το site σαν σημερα .
Σημείωση2:ο τίτλος είναι κλεμένος απο τον Νίκο Ζαχαριάδη της athensvoice τευχος 147

Tuesday, March 13, 2007

Δευτέρα και δώδεκα


Όσοι βρίσκονται στην happy land καλύτερα να μην κάνουν κριτική. Ύπάρχουν δυνατότητες για κάτι πολύ καλό. Δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος αρκεί να είσαι τυχερός. Όσοι έχουν δει το match point του woody allen το ξέρουν αυτό. Υπάρχουν άτομα που δίνουν νέα διάσταση στην λέξη τύχη και κάνουν τον γκαστόνε να μοιάζει άτυχος. Από την άλλη ένας glendower της γνωστής οικογενείας κάνει την κακοτυχία του ντόναλντ να μοιάζει με θεία χάρη.
Σημέρα θεωρείται από πολλούς μία γρουσούζικη μέρα. Δεν πίστευα ποτέ σε αυτά και δεν θεωρώ τον ευατό μου προληπτικό. Τον θεωρώ λίγο τυχερό. Βέβαια υπάρχουν και πιο τυχεροί άνθρωποι από εμένα.
Παραδείγματος χάριν. Σήμερα κυκλοφόρησαν και εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας – Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Είχα πάει από τις οκτώ και μισή , ενώ η διάθεση θα άρχιζε στις δέκα. Η ουρά εκείνη την στιγμή ξεκινούσε από τα εκδοτήρια στην πλατεία Κοραή και έφτανε στην είσοδο της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου. Με απλά λόγια ήταν μεγάλη. Όσο πέρναγε η ώρα τόσο μεγάλωνε η ουρά. Λίγο πριν τις δέκα άνοιξε ένα εκδοτήριο. Υπομονή το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε. . Τελικά παρά την τεράστια ουρά πήραμε τα εισιτήριά μας στις δέκα και είκοσι.
Τι είχε συμβεί; Αφού άνοιξε το ένα εκδοτήριο πήρε τηλέφωνο τον β η αδερφή του. Θα ερχόταν να μας βρει. Στο κάτω κάτω ήταν στο δρόμο της. Μετά από λίγη ώρα αναμονής είδαμε να έρχονται από το πλάι της ουράς και να πηγαίνουν προς τα μπροστά. Τι στο καλό γίνεται, σκέφτηκα. Πάω να δω είπα. Εκείνη την ώρα με πήρε τηλέφωνο η έ (δέκα παρα πέντε). Έιχε φτάσει και μας έψαχνε. Προφανώς όταν αποφάσισε να έρθει η έ έφερε μαζί της και την τύχη. Άνοιξε ένα δεύτερο εκδοτήριο το οποίο όμως δεν άρχισε να εξυπηρετεί εκείνους που περίμεναν ήδη αλλά σχημάτισε μία νέα ουρά. Όταν την βρήκα την έβαλα να περιμένει στην δεύτερη ουρά και πήγα να φέρω τον β. Έφτασε στη πλατεία Κοραή δέκα παρά πέντε και στις δέκα και είκοσι κρατούσε το εισιτήριο στα χέρια της. Όχι γιατί είχαμε πάει εμείς από τις οκτώ και μισή και της κρατούσαμε θέση αλλά γιατί την ώρα που ήρθε αποφάσισαν να μοιράσουν και από δεύτερο εκδοτήριο τα εισιτήρια.
Σημείωση:η πρώτη παράγραφος είναι άσχετη με τα υπόλοιπα. Γράφτηκε για την Κυριακή το πρωί.

29 Ιουλίου 2006, Πέμπτη

Δεν άντεχα άλλο. Δεν ήξερα ότι θα με πείραζε τόσο. Έγινε ένα καλό εκείνη την ημέρα. Απάντησε. Αλλά καμία άλλη εξέλιξη πέραν τούτου. Πίστευα ότι θα ήταν ένα κίνητρο. Όχι ότι το έκανα γιαυτό. Όπως προείπα δεν άντεχα άλλο. Αν δεν ήταν τόσο άσχημες οι προηγούμενες δύο μέρες ίσως να μην χρειαζόταν να κάνω αυτό που έκανα. Οι πιο πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το έκανα, λίγοι συμφώνησαν με την πράξη. Ψέματα όλοι αναρωτήθηκαν και οι περισσότεροι συμφώνησαν. Το κακό είναι ότι ενώ πρώτα όλοι με προέτρεπαν να το κάνω, όταν το έκανα κανείς δεν χάρηκε ας το πω έτσι. Απλά σήμερα το ξανασκέφτηκα ,κάποιος φίλος μου το θύμησε. Δεν ξέρω αν ξαναμπορέσουν να γίνουν τα πράγματα όπως πρώτα αλλά αργά ή γρήγορα θα το έκανα. Το έχω μετανίωσει και θα προτιμούσα να το είχα σκεφτεί καλύτερα και τελίκα να το έκανα αργά και όχι γρήγορα.

Monday, March 12, 2007

ΣΤΑΣΗ......67


Σε ρυθμό… 67 αρχίζουν να κινούνται και οι Γερμανοί. Ένα μεγάλο πρόβλημα που έρχεται να χτυπήσει την πόρτα, τόσο τη δική μας όσο και των μελλοντικών γενεών, περνάει για άλλη μια φορά (ως συνήθως ) στα ψιλά. Μετά τη Δανία και την Αγγλία έρχεται και το Γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια.
Με βασικό άξονα πως η χώρα πρέπει να περιορίσει το οικονομικό βάρος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε συνδυασμό με το ότι η Γερμανία έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γεννητικότητας στην Ευρώπη (όπως και η Ελλάδα), την Παρασκευή το βράδυ με ψήφους 408 υπέρ, έναντι 169 κατά εγκρίθηκε το παραπάνω νομοσχέδιο. Κάτι ανάλογο συζητείται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, γεγονός πολύ ανησυχητικό αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για χώρες με υψηλό ποσοστό κονδυλίων για την κοινωνική ασφάλιση.
Η μέρα που θα μάθουμε και εμείς τη στάση 67 δεν θα αργήσει…. Ήδη ο πρόεδρος των Σοφών και ο διοικητής του Τ.Ε.Β.Ε έχουν κάνει τις προτάσεις τους. Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του (η μάλλον η Ε.Ε έχει δώσει για άλλη μια φορά την εντολή της), οπότε το μόνο που περιμένουμε είναι πότε θα αλλάξουν οι κομπάρσοι στο πλέον επιτυχημένο σήριαλ της ελληνική τηλεόρασης - τα δελτία ειδήσεων. Τη θέση του φοιτητή που διαμαρτύρεται θα πάρει κάποιος εργαζόμενος που… διαμαρτύρεται και τη θέση των μελών της ΠΟΣΔΕΠ τα μέλη της ΓΣΣΕ. Όσο για τους πρωταγωνιστές , αυτοί παραμένουν σταθεροί - βουλευτές , δημοσιογράφοι, υπουργοί, άνθρωποι των επιστημών και της τέχνης……

Πάπυρος

New entry

Έχουμε έναν καλεσμένο στο μπλογκ. Πως θα μπορούσε από ένα Μέγαρο Μαξίμου να λείπουν τα πολιτικά. Ο πάπυρος είναι ο αρμόδιος για τα πολιτικά μίας και εγώ είμαι άσχετος. Θα μας επισκέφτεται όποτε εκείνος το κρίνει απαραίτητο. Του είπα να γράφει ότι θέλει αρκεί να είναι αντικειμενικός γιατί δεν θέλω να είναι χρωματιστό το μπλογκ. Μου είπε ότι θα μου το στέλνει με μαιλ πρώτα. Ήδη ένιωθα αρχισυντάκτης ή εκδότης δεν ξερώ ακριβώς ποιανού δουλειά είναι η επιλογή των άρθρων. Θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει στον αρκά για την λογοκρισία στις φυλακές.
Η φώτο γράφει τα εξής:
Αγάπη μου,
Μου γράφεις ότι η λογοκρισία της φυλακής σβήνει πολλές λέξεις από τα γράμματα που λαβαίνεις. Ρώτησα το δικηγόρο και μου είπε ότι αυτό είναι παράνομο…
Πρέπει λοιπόν να κάνεις το εξής
καοε καιςο μαπυώς λα΄πςυς ακπςς καιοςλςυο καο και καιςπλς οαιςλ΄πς καιςπλυο ιαλςπουα και καιςπλ καοπς λαιλοας οποα γιαςλος καοςι. Μετά απ’αυτό θα υποχρεωθούν να σταματήσουν.
Φιλία η Γυναίκα σου
Καλή μέρα και καλή εβδομάδα

Saturday, March 10, 2007

Καταγγελία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΝΕΕΣ ΑΘΗΝΑ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αν προλάβω αργότερα θα την δακτυλογραφήσω. Όποιος θέλει να την διαβάσει ας την κατεβάσει και ας κάνει μεγένθυση.
Το παρόν θα παραμείνει στο μπλογκ για 48 ώρες περίπου. Μετά θα αυτοκαταστραφεί.

Κούνια που σε κούναγε


Μετά από 3 μήνες στην δουλειά δούλεψα και απόγευμα. Έλεγα θα γλιτώσω τον πάγο αλλά όχι. Ανανέωση. Πάλι από την αρχή δηλαδή γύρω γύρω. Ευτυχώς τελείωσα γρήγορα και θα τελείωνα ακόμα πιο γρήγορα αν ήταν κάποιος και εξυπηρετούσε όπως χτες. Έγινε κάτι όμως που δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει ποτέ εκεί. Ένα παιδί, όχι μικρό δίνει μία γροθία στον πάγο με παράλληλη κραυγή ιάααα. Το τοιχάκι άντεξε το χτύπημα, αλλά ακολούθησε δεύτερο με μεγαλύτερη δύναμη και αυτή την φορά με δική μου κραυγή. Μήηηηηηηη. Έσπασε πάγος είναι δεν είναι τσιμέντο. Τι κάνεις του λέω. Πήγα να κάνω καράτε λέει δεν ήξερα οτι θα σπάσει.γιατί του λέω νόμιζες ότι θα σπάσει το χέρι σου γιαυτό το έκανες; Άντε τώρα να πεις στο παιδί που είναι και πελάτης ότι έχει άδικο;

Friday, March 09, 2007

Μεγάλη ευκαιρία


Ενοικιάζονται χρησιμοποιημένα μπουκάλια μπύρας (330 και 500 ml) για κατασκευή βόμβας μολότωφ. Πληροφορίες στην πλατεία Εξαρχείων ώρες καταστημάτων. Αναζητήστε τον Κωνσταντίνο Σαπιοκοιλιά.

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Pelates

Μόλις χτες ήταν που κάποιος πελάτης καθώς πέρναγε έψαξε να δει ποιος είναι στο πάγκο και μπορεί να μην ήθελε να μας κοιτάξει κατάματα για να μην τον αρχίσουμε στις προσφορές αλλά και πάλι φεύγοντας σήκωσε το χέρι του και μας χαιρέτησε. Σήμερα το πρωί ένας πελάτης, συνήθως παίρνει σολωμό, αφού του καθάρισα τα ψάρια και τα πήρε με ρώτησε το μικρό μου. Υπάρχουν και άλλοι που μας ξέρουν ,μας λένε καλημέρα πριν προλάβουμε να τους πούμε εμείς, μας ρωτάνε τι κάνουμε προσπαθούν να μιλήσουν σαν άνθρωποι.
Υπάρχουν και καλοί πελάτες. Βολικοί θα τους χαρακτήριζα. Ξέρουν ότι αν πιάσουν το ψάρι μετά θα μυρίζει το χέρι τους. Όταν τους λες ότι η τσιπούρα είναι προσφορά και δεν καθαρίζετε το καταλαβαίνουν και δεν επιμένουν ή έστω διαλέγουν κάποιο άλλο ψάρι που καθαρίζετε. Όταν τους ρωτάς αν θέλουν κάτι απαντάνε τελείωσε την δουλεία σου και μετά θα σου πω. Δεν βιάζονται ή ακόμα και όταν βιάζονται δεν σε αγχώνουν. Στο τέλος όταν τους δίνεις τα καθαρισμένα ψάρια και ταυτόχρονα λες συγνώμη που περιμένατε αφού το ξέρουν οτι δεν καθυστερείς επίτηδες απαντανέ ευχαριστώ και δεν πειράζει. Πολύ καλή κατηγορία πελάτη είναι εκείνος που όταν βλέπει ότι ένα είδος τελειώνει λέει βάλτο μου όλο,ούτε μάζεμα το βράδυ ούτε τίποτα.Εκ μέρους όλων τον υπαλλήλων σας ευχαριστούμε κάνετε την δουλειά μας πιο εύκολη και την ζωή σας ακόμα πιο εύκολη.

Υ.Γ.το όλων τον υπαλλήλων μην το δέσετε και κόμπο
Υ.Γ. στην φωτογραφια είναι ο Δίας

Thursday, March 08, 2007

Ψαλίδι

Είναι η ιδέα μου ή αυτός ο Ιανουάριος κράτησε παραπάνω από ότι συνήθως;ευτυχώς ο φλεβάρης είναι μικρός και θα ρεφάρω. Το κακό είναι ότι το Πάσχα είναι νωρίς φέτος. Άντε να φτάσει το καλοκαίρι,αν και όπως λέει ο προιστάμενος στη δουλειά, οι διακοπές και οι γιορτές είναι για τα παιδιά και τους δημοσίους υπαλλήλους. Εγώ στα 23 παιδί δεν με λες και όσο για το αν είμαι δημόσιος υπάλληλος σίγουρα δεν είμαι ούτε καν στην νοοτροπία. Είχα πάει για κάτι χαρτία. Ο υπάλληλος έκανε διάλλειμα 40 λεπτά πριν σχολάσει,χωρίς να μας πει κάτι ,έφυγε. Του φώναξα τελείωσατε για σήμερα,οχι λέει κανω δίαλλειμα. Ένας κύριος μεγάλης ηλικίας έκανε παράπονο,μας έχετε λέει και περιμένουμε όρθιοι τόση ώρα και τώρα κάνετε διάλλειμα; Να λέει πηγαίνετε εκεί να καθίσεται. Απόρησε ο κύριος. Και ο δημόσιος υπάλληλος του είπε ,αφού μου είπατε ότι περιμένατε όρθιος γιαυτό πηγαίνετε να καθίσετε. Όταν επέστρεψε έκανε και «παρατήρηση» στην συναδελφό του που δεν έκανε διάλλειμα κανονικό. Εγώ λέει έκανα και τσιγάρο και έφαγα και την σοκολάτα μου,αν είσαι συνέχεια εδώ θα τρελαθείς. Μας είπαν κίολας αν έρθει και κάποιος άλλος να τον διώξουμε για να μην κάτσουν πολύ παραπάνω από τις δύο που σχολάνε. Το πιο απίστευτο είναι ένα παιδί που είχανε στο γραφείο για τις πληροφοριές,το οποίο πρέπει να είχε κάποιο νοητικό πρόβλημα. Έτσι μου φάνηκε και που αλλού θα μπορούσε να ¨δουλέψει¨ παρά στο δημόσιο;
Σχόλιο ένα:το κείμενο γράφτηκε αρχές Φεβρουαρίου ,τελικά δεν ρέφαρα.
Σχόλιο δύο:ο τίτλος είναι άσχετος με το κείμενο.

Wednesday, March 07, 2007

Τι θα κάνω χωρίς internet;

Μόλις χθες το έμαθα. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο για 4 εβδομάδες μπορεί και περισσότερο. Κάθησα να σκεφτώ τι κάνω μία τυπική μέρα και πόσο χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο. Όταν επιστρέφω από την δουλειά ανοίγω για να δω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μετά τσεκάρω το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Εννοείται ότι ανοίγω το blog μου. Επίσης διαβάζω τα blogs που βλέπεται αριστερά στην λίστα. Ορισμένα site για την σχολή ,για αθλητικά βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τέλος πάντα όταν κάθομαι κάνω sign in στο gtalk.
Έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία δυο χρόνια αν μάθω κάτι καινούργιο ρωτάω αν έχει σελίδα στο internet. Όταν δεν έχει λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα το ψάξω περισσότερο αν έχει θα κάνω μία επίσκεψη. Στην χειρότερη η ανανέωση της σελίδας θα έγινε πριν από χρόνια αλλά και πάλι κάτι μπορείς να δεις. Θυμάμαι έβλεπε το 1997 μια σείρα στην τηλεόραση ¨Είμαστε στον αέρα¨ λεγόταν και κάποιος από την παρέα ρωτά έχετε σελίδα στο internet. Όχι η απάντηση. Ε τότε πως θέλετε να σας μάθει ο κόσμος;
Όλα αυτά τα λέω γιατί ξαφνικά μπορεί να σταματήσω να γράφω και είναι κρίμα το τεράστιο ομολογουμένως κοινό μου να αναρωτιέται τι μου συνέβη και να ανησυχεί.

Tuesday, March 06, 2007

Ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς

Πως να την ξεχάσει; Διάβαζε lifo. Την στήλη 7 μέρες κουλτούρας και εκτόνωσης. Η πρόταση για θέατρο. Ο τίτλος της παράστασης; Σ’άγαπω... και μου λύπης. Της έλεγε για κάποια ορθογραφικά που έκανε. Του εξήγησε τον τρόπο μου γράφει κάποιες φορές. Με δεδομένο ότι οι δημιουργοί της παράστασης πήραν για τίτλο της ένα σύνθημα σ’έναν τοίχο αυξάνονται οι πιθανότητες να το έχει κάνει η ίδια. «Τον αγαπώ,μου λείπει και λυπάμαι κιόλας γιαυτό το γράφω έτσι, και σε μερικά ακόμα που τώρα δεν μου έρχονται». Εντάξει μπορεί να το έχει σκεφτεί ο καθένας αλλά εμένα δεν μου το είπε ο καθένας μου το είπε εκείνη που κατατύχη κάνει και γκράφιτι σκέφτηκε. Πόσες είναι η πιθανότητες να το έχει γράψει εκείνη ή κάποιος γνωστός της; Δεν ήξερε ,το σίγουρο είναι οτι δεν ψάχνει δικαιολογία για να την θυμάται. Δεν χρειάζεται να ψάξει.

Monday, March 05, 2007

Δεν πάμε καλά

Μέχρι στιγμής έχω ¨τσακωθεί¨ με δύο άτομα. Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί μάλλον η σημερινή δεν θα πάει καλά. Καλύτερα να κάνω υπομονή και να σκέφτομαι λειβάδια.

Saturday, March 03, 2007

Ονειροκρίτης 2


Κρεβάτι.
Αν δείτε στον ύπνο σας κρεβάτι καθαρό και στρωμένο σημαίνει ότι είστε τακτικός και θα συνεχίσετε να είστε. Αν δείτε ξέστρωτο σημαίνει ότι δεν έχετε στρώσει ποτέ το κρεβάτι σας και θα συνεχίσετε να κοιμάστε σε απλό στρώμα.
Αν δείτε κρεβάτι που έχει στρώμα με νερό σημαίνει ή οτι θα κάνετε ταξίδι με πλοίο ή ότι θα έχετε μία βραδιά πάθους και άγριου σεξ. Τα πράγματα γίνονται καλύτερα αν δείτε καριόλα διπλή. Τότε η βραδιά πάθους θα κρατήσει πολλές ώρες και με πολλά άτομα. Το αντίθετο συμβαίνει σε περίπτωση που η καριόλα είναι μονή. Πάλι θα κάνετε σεξ ,αλλα μόνος.
Αν δείτε ράντζο σημαίνει ότι θα κάνετε σοβαρή εγχείριση. Αν το κρεβάτι είναι τοκετού τότε θα βγάλετε φρονημίτη. Εξεταστικό κρεβάτι σημαίνει ότι θα ανοίξετε ιατρικό γραφείο. Αν δείτε κρεβάτι μωρού τότε το σκυλάκι σας ή εν γένει το κατοικιδιό σας θα αποκτήσει οικογένεια.
Αν δείτε κρεβάτι κουκέτα θα κάνετε ταξίδι με τρένο. Μεγάλη τύχη περιμένει εκείνους που θα δουν κρεβάτι υπέρδιπλο. Θα κερδίσουν το τζόκερ,το λόττο,το προπό, το πρότο,το δεύτερο,το τρίτο το μακρύτερο,το super deal,το πιο πολύ την Κυριακή,το πιο μεγάλο παζάρι,το στοίχημα και γενικά όλα τα τυχερά παιχνίδια.
Τα κρεβάτια με συρτάρι σημαίνουν άνθιση στον οικονομικό τομέα ενώ αν δείτε κρεβάτι καναπέ η ομάδα σας θα αποκλειστεί απο τα κύπελα ευρώπης.
Τέλος αν δείτε το κρεβάτι του προκρούστη στον ύπνο να παρακαλάτε να μην ξυπνήσετε.
Υ.Γ Προσπάθεια γραφής δικού μου ονειροκρίτη μετά απο ιδέα ενός φίλου για το προηγούμενο ποστ. Το θέμα κρεβάτι ήταν μετά απο προτροπή φίλης.

Friday, March 02, 2007

Ονειροκρίτης

Στο χτεσινό πόστ έγραψα ότι δεν ξέρω τι έγινε στην δουλειά γιατί είχα ρεπό και δεν είδα τι έγινε ούτε στον ύπνο μου. Μου έχει τύχει κάποιες φορές να δω ότι είμαι στην δουλειά. Είναι ένα αστείο πια με κάτι φίλους μου. Την πρώτη φορά λοιπόν που μου συνέβη ρώτησα τον β. Ρε β για ρώτα την ε την σημαίνει αν δεις ψάρι στον ύπνο σου.ε ο μ είδε ψάρι τι σημαίνει; Δεν θυμάμαι καν τι μου είπε. Ή αυτό ειπά ή έχω τρομερό άγχος με την δουλειά. Μάλλον το δεύτερο μου είπε ο β και συμφώνησε και η ε. Ορίστε τι σημαίνει αν δεις ψάρια και όλα τα τριγύρω τους.
Ψάρια:Αν ονειρευτείτε ψάρια που κολυμπούν σε καθαρά νερά, σημαίνει πως θα ευνοηθείτε από τους πλούσιους και δυνατούς.Τα ψόφια ψάρια στ' όνειρο σημαίνουν χάσιμο περιουσίας και δύναμης, σαν επακόλουθο μιας μεγάλης ατυχίας.Για τη νέα γυναίκα που ονειρεύτηκε ψάρια, σημαίνει πως σύντομα θα συνδεθεί με έναν ωραίο και ταλαντούχο άντρα.Αν δείτε πως πιάνατε μικρά ψαράκια, σημαίνει πως οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν να σας διαβάλουν, αλλά εσείς θα ξεφύγετε από την άσχημη κατάσταση.Αν δείτε πως πιάνατε ψάρια ενώ είσαστε μέσα στο νερό, σημαίνει πως θα δημιουργήσετε περιουσία βασισμένοι στις δικές σας δυνάμεις.Αν δείτε πως ψαρεύατε, σημαίνει πως θα αναπτύξετε ενεργητικότητα και θα σημειώσετε επιτυχία στις προσπάθειες σας
Ψαράς:Το να δείτε ψαρά στον ύπνο σας προμηνά, ότι βρίσκεστε πολύ κοντά στην πιο μεγάλη ευημερία που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.Αν ονειρευτείτε αγκίστρι ψαρέματος, είναι σημάδι πως θα σας παρουσιαστούν ευκαιρίες για να δημιουργήσετε περιουσία και μεγάλο όνομα, και θα το επιτύχετε αν πράγματι μπορέσετε να επωφεληθείτε και να τις αξιοποιήσετε.
Ψαραγορά:Αν ονειρευτείτε πως επισκέπτεσθε ψαραγορά, μπορείτε να περιμένετε ευχαρίστηση και διασκέδαση.Αν δείτε στον ύπνο σας χαλασμένα ψάρια, σημαίνει πως κάποιο σύννεφο θα σκιάσει την ευτυχία σας. Το δίχτυ του ψαρέματος προλέγει πολλές μικροχαρές, εκτός αν δείτε πως ήταν σκισμένο, οπότε σας περιμένουν απογοητεύσεις
Ψάρεμα:Αν δείτε πως πιάσατε ψάρι, είναι καλό. Αν δεν καταφέρατε να το πιάσετε, θα είναι κακό για σας.

Thursday, March 01, 2007

Προσπάθεια ωδής στον γίγαντα β

Καλημέρα. Είναι η ώρα ή λιγο πιο νωρίς από την ώρα που θα ερχόμανε στο σπίτι αν δούλευα. Αλλά δεν μπορώ να πω τι έγινε γιατί ούτε στον ύπνο μου δεν το είδα όπως άλλες φορές. Αλλά επειδή τις προηγούμενες μέρες δεν έγραψα τίποτα θα το κάνω τώρα. ωδή στον γίγαντα β. Την ίδια μέρα άργησε ο β και έλειπε ο τραγουδοποιός υποδιευθυντής. Από τους απλούς υπαλλήλους δεν άκουσα να λένε που είναι ο τραγουδοποιός υποδιευθυντής αλλά που είναι ο β και σίγουρα το βρίσκω λογικό μέχρι ένα σήμειο, αλλά και τις επόμενες μέρες ο τραγουδοποιός υποδιεθυντής δεν έλειψε σε κανέναν. ο β ειναι ο άνθρωπος που μαζεύει τα σκουπίδια και φυσικά την μέρα που άργησε έγινε χαμός ,ούτε που κατάλαβα πότε μαζεύτηκαν τόσα πολλά. Βουνά ολάκερα. Ήρθε ο άνθρωπος με ένα χαμόγελο μετά και τρέχοντας για να τα μαζέψει όλα γρήγορα. Τότε τον πρόσεξα λίγο περισσότερο. Μου θυμίζει τον κουασιμόδο. Δεν είναι ψηλός,έχει τεράστια χέρια,ο μόνος από την δουλειά που έχει γένια,ένας από τους πολλούς που έχει χάσει κάποια μαλλιά. Πάντα ντυμένος με ένα άσπρο μπλουζάκι διαφημιστικό, μια φόρμα που ποτέ δεν μένει στο ύψος της, και λόγω αυτού όλοι στην δουλειά πρέπει να ξέρουν τι εσώρουχο φοράει. Aπό το γεγονός ότι έχει τεράστια χέρια και από την περίεργη στάση που παίρνει όταν μαζεύει πρέπει στα νιάτα του να έκανε ελληνορωμαική ή κάτι τέτοιο και το γεγονός ότι προέρχεται από χώρα (νομίζω Ρουμανία) που έχει παράδοση σε αυτό το άθλημα ενισχύει την υποψία.