Monday, March 12, 2007

ΣΤΑΣΗ......67


Σε ρυθμό… 67 αρχίζουν να κινούνται και οι Γερμανοί. Ένα μεγάλο πρόβλημα που έρχεται να χτυπήσει την πόρτα, τόσο τη δική μας όσο και των μελλοντικών γενεών, περνάει για άλλη μια φορά (ως συνήθως ) στα ψιλά. Μετά τη Δανία και την Αγγλία έρχεται και το Γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια.
Με βασικό άξονα πως η χώρα πρέπει να περιορίσει το οικονομικό βάρος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε συνδυασμό με το ότι η Γερμανία έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γεννητικότητας στην Ευρώπη (όπως και η Ελλάδα), την Παρασκευή το βράδυ με ψήφους 408 υπέρ, έναντι 169 κατά εγκρίθηκε το παραπάνω νομοσχέδιο. Κάτι ανάλογο συζητείται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, γεγονός πολύ ανησυχητικό αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για χώρες με υψηλό ποσοστό κονδυλίων για την κοινωνική ασφάλιση.
Η μέρα που θα μάθουμε και εμείς τη στάση 67 δεν θα αργήσει…. Ήδη ο πρόεδρος των Σοφών και ο διοικητής του Τ.Ε.Β.Ε έχουν κάνει τις προτάσεις τους. Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του (η μάλλον η Ε.Ε έχει δώσει για άλλη μια φορά την εντολή της), οπότε το μόνο που περιμένουμε είναι πότε θα αλλάξουν οι κομπάρσοι στο πλέον επιτυχημένο σήριαλ της ελληνική τηλεόρασης - τα δελτία ειδήσεων. Τη θέση του φοιτητή που διαμαρτύρεται θα πάρει κάποιος εργαζόμενος που… διαμαρτύρεται και τη θέση των μελών της ΠΟΣΔΕΠ τα μέλη της ΓΣΣΕ. Όσο για τους πρωταγωνιστές , αυτοί παραμένουν σταθεροί - βουλευτές , δημοσιογράφοι, υπουργοί, άνθρωποι των επιστημών και της τέχνης……

Πάπυρος

1 comment:

Lote Alcarin said...

http://i116.photobucket.com/albums/o1/klea_lib/reunion5.jpg

Γκουντ ολντ τάιμς

Περασμένα μεγαλεία...

Καλως ήρθες:P