Thursday, September 27, 2007

Γαργαλιέμαι!

Κατέβηκα στον Πειραιά. Ανάμεσα στο Μοσχάτο και στο Φάληρο δίπλα στο ποτάμι (όχι την μουσική σκηνή) αρχίζει και «αναπτύσεται» μία νέα παραγκούπολη. Θα είναι μάλλον εκείνοι που φύγαν από τον Βοτανικό. Αυτή την στιγμή τα «σπιτάκια» δεν είναι πάνω από πέντε,νομίζω. Εϊδα μικρά παιδιά να παίζουν γύρω από βουνά σκουπιδιών. Το τρένο τους προσπέρασε βιαστικά. Όταν θα θελήσουν να κάνουν κάτι μεγαλεπήβουλο εκεί θα την γκρεμίσουν.
Γύρισα με τον προαστιακό. Με τον ΗΣΑΠ θα έφτανα πιο γρήγορα αλλά είπα να δω την διαδρομή πιο πολύ. Ο οδηγός ήταν αγενέστατος όταν τον ρωτήσαμε κάποια πράγματα. Όχι αν είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν ο συρμός περνάει από κάποιους σταθμούς τον ρωτήσαμε. Εκείνος άρχισε διάλεξη ότι πρέπει να ρωτάμε εκεί που βγάζουμε τα εισιτήρια και ότι δεν είναι δουλειά του αυτή και ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους που να απευθυνόμαστε. Μια απλή επιβεβαίωση θέλαμε οι φουκαράδες όχι να μας πει όλα τα δρομολόγια του προαστιακού! Τελικά η διαδρομή δεν λέει και πολλά.

Σημείωση:ο τίτλος για άλλη μια φορά δεν έχει σχέση με το ποστ

5 comments:

αν ακούς said...

μου έρχεται να βρίσω αλλα θα κρατηθώ...που θα μας κάνουν και μάθημα που πρέπει να ρωτάμε στην Ελλάδα...

maxim glendower said...

Μπορείς να βρίσεις ελεύθερα!

Haris said...

Αλήθεια, οι πιο αγενέστατοι ανθρώποι στην ελλάδα είναι οι οδηγοί. Οποιοιδήποτε οδηγοί...είναι κάτι σαν ομοσπονδία. Όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί να είναι αγενείς.

maxim glendower said...

Άσε τώρα με την άνοδο της βενζίνης δεν θα μπορούμε να πάρουμε το δικό μας αυτοκίνητο και θα αναγκαστούμε να απευθυνόμαστε σε περισσότερους επαγγελματίες,αν και υπάρχουν πο φωτεινές εξαιρέσει. Μην τους ξεχνάμε.

tzotza said...

εγω θα πω πως και εγω γαργαλιεμαι πολυ!!! (και το δικο μου comment δεν εχει καμια σχεση με το post αλλα μαρεσε πολυ ο τιτλος του max!!!) :)))))

φιλια!!!