Friday, September 21, 2007

Μεγάλη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Το χθεσινό βράδυ ήταν βγαλμένο από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια(κλεμμένο) . Πέντε ελληνικές ομάδες. Πέντε νίκες στο κύπελο uefa. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν χρονίες που για να συμπληρώσουμε πέντε νίκες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια έπρεπε να παίξουμε ίσως πάνω δέκα αγώνες. Και αν για τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ ίσως ήταν το αναμενώμενο αποτέλασμα κάθε άλλο παρά τέτοιο ήταν οι νίκες της ΑΕΛ ,του ΑΡΗ και του Πανιωνίου. Η ΑΕΛ κέρδισε την αγγλική μπλακμπερν ομάδα αήττητη για πάνω από δεκαπέντε αγώνες. Ο ΑΡΗΣ πέτυχε νίκη επί της ισπανικής σαραγόσα,ίσως την πιο ισχυρή αντίπαλο που θα μπορούσε να του τύχει στα προκριματικά. Ο Πανιώνιος πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί της γαλλικής σοσό.
Ας ελπίσουμε σε δεκατέσσερις μέρες από σήμερα να έχουν τα ίδια θριαμβευτικά αποτελέσματα. Για τρεις από τις πέντε ελληνικές ομάδες η πρόκριση θα πρέπει να θεωρείται εύκολα ή δύσκολα δεδομένη (ΑΕΚ,ΠΑΟ, Πανιώνιος) . Ο ΑΡΗΣ και η ΑΕΛ όμως θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να προκριθούν αν και έχουν κάποιο πλεονέκτημα. Αν καταφέρουν και οι πέντε την είσοδο τους στους ομίλους του κυπέλου uefa θα μιλαμε για πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ας είναι η χρονιά που οι ομάδες μας θα προχωρήσουν τόσο πολύ στα κύπελα ευρώπης ώστε να υπάρχει περίπτωση να τεθούν αντιμέτωπες. Είναι καλός "εμφύλιος" αυτός κατά την γνώμη μου.

No comments: