Monday, April 30, 2007

Οι τσιπούρες καθαρίζονται;

Ρητορική ερώτηση που γίνεται από πελάτη τεμπελόσκυλο που προτιμά να περιμένει 30 ίσως και παραπάνω λεπτά ενώ στο σπίτι του θα κάνει το περισσότερο πέντε. Υπάρχουν πολλές παραλαγές της ερώτησης όπως επίσης και πολλές υποθετικές απαντήσεις εκτός από το απλό ναι.
Στην ερώτηση λοιπόν αν καθαρίζονται μπορούμε να απαντήσουμε, ναι και απλά να τις παραδώσουμε στον πελάτη. Μπορούμε επίσης να πούμε όχι και να προσθέσουμε ότι κάτι τέτοιο θα καταστρέψει την γεύση του ψαριού. Χτές είπα σε μία πελάτισσα η Ελένη δεν ξέρει να καθαρίζει; Εντάξει ήταν ειδική περίπτωση. Μητέρα πρώην συμμαθητριάς μου.
Μερικές φορές ρωτάνε σε πληθυντικό ευγενείας. Μπορούμε να τις καθαρίσουμε; Και βέβαια μπορείτε είναι η απάντηση. Ή άλλη θα ήταν μαζι; Επίσης μπορούμε να πούμε ότι είναι ήδη αρκετά καθαρές ή ακόμα ότι όχι δεν μπορείτε να τις καθαρίσετε.
Καμία φορά έρχονται συνωμοτικά και λένε σιγά σιγά ,θα μου τις καθαρίσετε; Μην το ακούσουν οι υπόλοιποι και ζηλέψουν.
Τις περισσότερες φορές δεν τους νοιάζει καν τι ψάρι θα πάρουν. Θέλουν απλά να το καθαρίσεις.
Επίσης χρήσιμες συμβουλές προς του πελάτες όταν εξυπηρετώ εγώ:
Οι προσφορές σε άλλα καταστήματα δεν ισχύουν στο δικό μας(βλ προηγούμενο ποστ)
Η προσφορά δεν καθαρίζετε γιατί είναι αδύνατο απλά να καθαριστούν 1 τόνος τσιπούρες απο τις 8:30 που είναι ανοικτό το μαγαζί μέχρι τις 20:00 που κλείνει. Δικαιλογία του τύπου εμάς πάντα τις καθαρίζουν δεν στέκουν. Μία φίλη που δεν νομίζω να συχνάζει και στα σούπερ μάρκετ το ξέρει όλοι οι άλλοι οι κουτοπόνηροι που το παίζουν και τακτικοί πελάτες πως δεν το έχουν μάθει ακόμα;
Δεν είμαι ο άλλος κύριος που πάντα σας τις καθαρίζει.
2 κιλά γαύρου δεν καθαρίζετε τάκα τάκα
12 φαγκρί δεν καθαρίζονται σε λιγότερο από 20 λεπτά. Όταν είπα 20 το είπα για να σας δώσω μια τάξη μεγέθους αν έχει κόσμο και δυο ώρες να περιμένετε δεν θα καθαριστούν.
Στο καθάρισμα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας όχι ανάλογα με την ποσότητα ή την αξία των ψαριών. Το νούμερο που σας λέω δεν είναι αύξοντας αριθμός. Μπορεί να έχετε το πέντε και πριν από εσάς να είναι το έντεκα,το ογδόντα κοκ. Στο κάτω κάτω στον ταμείο δεν έχετε την απαίτηση να σας αφήσουν να περάσετε.
Το καθάρισμα γίνεται με ένα απλό μαχαίρι δεν έχουμε τίποτα τρελά μηχανήματα που το βάζεις απο την μία και βγαίνει έτοιμο για ψήσιμο από την άλλη.
Σας παρακάλω μην πιάνετε τα ψάρια. Η δικαιολογία αν δεν τα πιάσω πως θα τα δω έχει σαν αποτέλεσμα την απάντηση μα με τα χέρια βλέπετε;
Η υπομονή είναι αρετή. Θα φτάσετε πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν αρχίσετε να φωνάζετε απλά θα γίνεται θέαμα στον κόσμο και το πολύ πολύ να σας καθυστερήσω επίτηδες.
Σκεφτείτε πριν με απειλήσετε ότι θα πάτε στον υποδιευθυντή – διευθυντή και με κάνετε ρόμπα χωρίς λόγο.Ο χρόνος μέχρι να πάτε, να τον βρείτε και να έρθετε μπορεί να είναι ο χρόνος που χρειάζομαι να τελειώσω το καθάρισμα.Τουλάχιστον αν πάτε πείτε πως πραγματικά έχουν τα γεγονότα
Η ευγένια με σκλαβώνει. Θα έκανα τα πάντα για να εξυπηρετήσω έναν ευγενικό πελάτη.
Πολύ σημαντική χρηστική πληροφορία:μάθετε να μην φωνάζετε σε έναν άνθρωπο που σηκώθηκε στις 5 το πρωί για να πάρετε εσείς ψάρι και που στο κάτω κάτω κρατάει μαχαίρι και ξεντεριάζει ψαράκια. Όποιος είναι ιχθύς στο ζώδιο κινδυνεύει διπλά.(είναι αστείο μην επέμβει εισαγγελέας αυτεπάγγελτα).
Οι πελάτες που θέλουν σκουμπρί,κολλιό,λαυράκι και γενικά ψάρια σε φαλλικό σχήμα να προσέχουν τριπλά.
Το ξεχύλωσα;το θέμα που πήγε το μυαλό σου;

3 comments:

Lote Alcarin said...

Λοιπόν Maxim, νομίζω πως στα χέρια μας έχουμε έναν συνασπισμό πιο ίσχυρό από τον πολίτικό. Νομίζω πως αν βάλουμε την δύναμη μας κάτω, (και την εξυπνάδα μας, μην ξεχνιώμαστε) μπορούμε να γράφουμε συγκλονιστικά customer handbooks, και να τα διανέμουμε δωρεάν στις δουλειές μας, υποκρινόμενοι ότι τα άφησε στο μαγαζί κάποιος σύλλογος!!! Νομίζω πως μπορώ να βρω αρκετούς να ενωθούν μαζί μας σε μια τέτοια συμμαχία. Επίσης για να δεις τι καλός άνθρωπος είμαι, ουδέποτε έχω πει σε υπάλληλο να μου καθαρίσει τα ψάρια μου. Στην χειρότερη μια φορά είχα βάλει κάποιον να μου τεμαχίσει στα 4 ένα κοτόπουλο. Αυτάα! Περιμένω απάντηση,ε?

tink said...

πω πω ψαρίλα ρε μάξιμε...

κι είμαι και ιχθύς με βλέπω να με κυνηγάς με τον μπαλτά να μου ανοίγεις τίποτα στομάχια, να βγάζεις άντερα και μάτια και να μου κόβεις ουρές μες στα αίματα και την λίγδα...

σας αηδίασα ή ακόμα;

maxim glendower said...

Lote alcarin εντάξει αν είναι έτσι γουστάρω και εγώ.
tink νομίζεις ότι ένας άνθρωπος που βλέπει όλα αυτά που περιγράφεις κάθε μέρα σε απόσταση αναπνοής μπορεί να αηδιάσει;