Wednesday, June 13, 2007

Απάντηση στο Quiz 2

Επιχείριση θα είχαν αλλά τι επιχείριση; ψαράδικο live όπως το λέω εγώ. Ice expert, face expert, cleaning expert , sails expert είναι αντίστοιχα ο κάθε εικονιζόμενος. Ο καθένας λοιπόν θα αναλάβει μία από αυτές τις δουλειές.
Ο ice man λοιπόν θα μετέτρεπε τον ανοξείδωτο πάγκο σε ένα όμορφο χιονιστό ψυγείο. Εγώ για να κάνω κάτι τέτοιο το πρωί χρειάζομαι γύρω στα ενενήντα λεπτά και πιο παλιά έκανα περισσότερο. Η διαδικασία είναι να φέρεις μία καλαθούνα με ροδάκια ,που είναι περίπου στο μέγεθος ενός τραπεζιού (για 4 άτομα) να ρίξεις πρώτα πάγο. Μετά βρέχεις πάγο και με κουβά τον ρίχνεις μέσα σε καλούπι για να σχηματιστεί τοιχάκι. Δεν ακούγεται απλό; Δεν είναι πάντως και μετά τα χέρια σου μπορεί να κοκκινήσουν από τον πάγο.Κάθε φορά που βλέπω πελάτες να τρίβουν το χέρι τους στον πάγο καταλαβαίνεται τι με πιάνει. Ο Iceman δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρουμε σε πόση ώρα θα έκανε όλο αυτό και μάλιστα χωρίς κόπο. Επίσης κατά τις 2 πρέπει να κάνουμε ανανέωση που παίρνει λιγότερη ώρα αλλά είναι το ίδιο κουραστική.
Ο Μότζι είναι πρώην γενικός διευθυντής της Juventus. Είναι γνωστός για το σύστημα μότζι. Ένα σύστημα που σκοπό είχε να στήνει παιχνίδια. Το στήσιμο του πάγκου οπώς το λέμε , η τοποθέτηση δηλαδή των ψαριών παίρνει περίπου 90 λεπτά και αυτό. Ποιός λοιπόν καλύτερο στο να ¨στήνει¨ από τον πρωτομάστορα του ιταλικού σκανδάλου στημένων παιχνιδιών; Στο στήσιμο υπάρχουν κάποιοι κανόνες ,που κάνουν την βιτρίνα πιο ελκυστική. Τα αφρόψαρα πρέπει να πάνε μαζί, τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας μαζί, τα πελαγίσια μαζί και τα φιλέτα μαζί. Συνήθως το πιο μικρά μπαίνουν μπροστά μπροστά για να μην ¨χάνονται¨ ενώ τα μεγάλα και εντυπωσιακά πίσω πίσω για να φαίνονται και από πιο μακρυά. Τα κόκκινα ψάρια συνήθως μπαίνουν στη μέση,στην κεντρική βιτρίνα γιατί πραγματικά είναι πολύ όμορφα να τα βλέπεις. Βοηθάει πολύ και στις πωλήσεις.
Ο Edward scissorhands,στην ταινία θύμα enough στο ψαράδικο επίσης θύμα. Θα έκανε την βρώμικη δουλειά. Πίσω από το πάγκο κοπής θα καθάριζε ψάρια,θα έκοβε και θα φίλαρε σολωμό, και γενικά ότι άλλο του ζητηθεί. Μην αναφέρω πόση ώρα μας τρώει το καθάρισμα. Μπορεί να μας πάρει και περισσότερο από την πώληση,γιατί για να βάλεις σε ένα πελάτη 2 τσιπούρες θέλεις ελάχιστο αλλά για να τις καθαρίσεις ,εντάξει δεν είναι ότι θέλεις δυο ώρες αλλά θέλεις αρκετό. Ο χρόνος μεγαλώνει δραματικά αν το ψάρι καθαρίζεται πιο δύσκολα. Τα φαγκρί ας πούμε και γενικά τα πελαγίσια ψάρια θέλουν ίδια ώρα για να τα βάλεις στον πελάτη αλλά αρκετά παραπάνω στο καθάρισμα.
Ο Captain Jack Sparrow θα ήταν εκείνος που θα αναλάμβανε τις πωλήσεις. Γενικά πιστεύω ότι θα ήταν ο προιστάμενος του τμήματος. Κατεργάρης και καταφερτζής και κατάφερνε να πωλήσει ακόμα και τον πάγο. Είναι δύσκολη η δουλειά του πωλητή ,θέλει κάποια ιδιαίτερη τέχνη. Ακόμα και ο τρόπος που θα πεις καλημέρα στον πελάτη. Οι πελάτες ωστόσο είναι αρκετά δύσπιστοι. Αν δεν θέλουν να αγοράσουν βρίσκουν δικαιολογία. Αν είναι ακριβό λένε ότι είναι καλο αλλά με τέτοια τιμή δεν το αγοράζουν. Αν είναι φθηνό πιστεύουν ότι δεν είναι φρέσκο το ψάρι. Η πειθώ του Jack πιστεύω θα έκανε τα πράγματα στις πωλήσεις πολύ εύκολα.
Σημειώση: ήθελα να κάνω στην αρχή μόνο ένα ποστ- αφιέρωμα στον Ice man με αφορμή ένα ποστ- λεύκωμα της lote alcarin αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι εκτός του πάγου υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνεις σε ένα ψαράδικο live και έτσι βρήκα άλλους τρεις ειδικούς για τις κυριότερες δουλειές.

3 comments:

Moloch said...

Έχοντας την τιμή να σε γνωρίζω προσωπικά, τόσο εξωτερικα (ειδικά παλαιότερα με το μακρύ μαλλί) αλλά και εσωτερικά δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις από τον κ. Σπάροου. Οποτε φαντάζομαι ότι αυτό το σκέλος το έχεις καλύψει. :)

Lote Alcarin said...

1ον) Το σχόλιο μου θα είναι μικρότερο από το ποστ!
2ον) Το είχα ψιλιαστει, γιατί θυμόμουν το σχόλιο στο ποστ μου, και περίμενα να δω τι θα γράψεις, αλλά με τον προπονητή τα έχασα λίγο!!
3ον) Θα συμφωνήσω με τον moloch! Άσε που με κοντό μαλλί είσαι και πιο "καλό παιδι" και θα ρίχνεις και τις γριές!!!

maxim glendower said...

moloch:η φαντασία σου οργιάζει και έχει άδικο,μόνο αυτό δεν έχω καλύψει,ούτε προσφόρα τσιπούρα δεν μπορώ να δώσω. :)))
lote alcarin:τις ώρες που δουλεύω έρχονται κυρίως γριές.
και στους δύο:προσπαθώ να ξαναφήσω μαλλί