Wednesday, June 27, 2007

Να είσαι ο ευατός σου

Πότε τελικά φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας μας; Όταν παίζουμε χαρτιά, όταν οδηγούμε, όταν είμαστε μεθυσμένοι,όταν μας δώσουν εξουσία, όταν είμαστε σε δύσκολες κατάστασεις, όταν ζηλεύουμε, όταν γράφουμε σε blog;ε πότε;
Σημείωση:η ιδέα του ποστ μου ήρθε πολύ καιρό πριν το δημοσιεύσω απλά έψαχνα να βρω καταστάσεις που συνήθως λένε ότι τότε φανερώνεται ο πραγματικός μας χαρακτήρας

8 comments:

Lote Alcarin said...

Στα δύσκολα... Εκεί που βγαίνουν οι ανασφάλειες, ο πανικός, τα άγχη, οι φόβοι μας. Απλά μάλλον εκεί φαίνεται λίγο πιο ευδιάκριτα και ο κακός εαυτός μας. Καλημέραααα!

Lote Alcarin said...

Έπίσης.. ο ευατός μου δεν έχω υπάρξει ποτέ! (τι κακία :P)

aniaris said...

όλα είναι ρόλοι.και στα blog ακόμη.πιστεύω ότι είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός για λίγο όταν φτάνουμε σε οργασμό.

tink said...

Ο εαυτός μας είμαστε μόνο όταν καταφέρουμε να τον γνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση κουβαλάμε στοιχεία των άλλων ή, ακόμα χειρότερα, κουβαλάμε και δείχνουμε στοιχεία που θέλουμε να δούνε οι άλλοι αλλά που πολλές φορές δεν είναι δικά μας.

τρομερή φιλοσοφία με 38 βαθμούς δεν συμφωνείς;

με θαυμάζω.

tulipa nera said...

Aniaris συμφωνώ με τη θεωρία περί ρόλων. Θα προσέθετα πως ίσως, τα κοινά χαρακτηριστικά που συναντώνται συχνότερα σε διαφορετικούς ρόλους ενός ανθρώπου, αποκαλύπτουν κάποιες πλευρές της προσωπικότητάς του.

Στην ψυχολογία, υπάρχει μία θεωρία που υποστηρίζει ότι σε κάθε άνθρωπο διακρίνουμε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες: αυτόν που πιστεύουμε πως έχουμε διαμορφώσει, εκείνον που θέλουμε να παρουσιάσουμε στους άλλους και το χαρακτήρα που οι άλλοι θεωρούν ότι έχουμε.

...δε θυμίζει λίγο Umberto Eco; 'Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια'...

aniaris said...

tulipa nera, πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπες για τα κοινά χαρακτηριστικά σε κάθε ρόλο.δεν το'χα σκεφτει κ νομιζω έχεις δικιο.

maxim glendower said...

lote alcarin:νομίζω ότι έχεις περάσει αρκετές δυσκολίες που έχεις βαρεθεί να είσαι ο ευατός σου. Όποτε σου εύχομαι να μην είσαι ποτέ ο ευατός αν αυτό σημαίνει να περνάς ¨ευκολίες¨
aniaris:κάποιος συμφωνεί μαζί σου αλλά δεν κάνει σχόλιο για να το πει,εγώ απλά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.
tink:συμφωνώ ότι όντως ήταν τρομερή φιλοσοφία.
tulipa nera:συμφωνώ στα 2/3,το τελευταίο τρίτο είναι η γνώμη της αυθεντίας.

tzotza said...

το διαβασα την προηγουμενεη εβδομαδα αυτο το ποστ σου και σκεφτομαι..
πότε ειμαι πραγματικα ο εαυτος μου..μαλλον ειμαι σχεδον παντα αλλα σε διαφορετικους ρολους αρα 'αλλαζει' αναλογος τον ρολο μου..μαλλον προσαρμοζεται αλλα η ουσια ειναι ιδια.. βγαινει κανενα νοημα αυτο που μολις εγραψα???
:))))