Monday, April 01, 2013

Η μέρα με τον χαιρετισμό σιδηρόδρομο

 "Καλημέρα , καλή εβδομάδα και καλό μήνα". Αυτό λέγαμε από τις έξι περίπου το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Η μέρα στην δουλειά κύλησε ομαλά. Ευτυχώς δεν είχαμε καμία δυσάρεστη έκπληξη. Λίγο η δουλειά , λίγο τα γύρω γύρω , λίγο που πήγα αργά για διάλεμμα πέρασε χωρίς να το καταλάβω. Δεν μας είπε κανείς κάποιο ψεματάκι. Την γλιτώσαμε. 
Το απόγευμα πήγα στον οδοντίατρο. Είχα ένα θέμα με το δόντι. Την Παρασκευή έφαγα μπισκότα και κρακ, έσπασε. Τόσες μέρες έτρωγα μονόπατα να μην με πονάει. Από το φόβο μην με πονέσει βασικά. Σήμερα λοιπόν το είδε ο γιατρός. Σαν καρπούζι είχε ανοίξει είπε. Μου έκανε εξαγωγή. Δεν πόνεσε. Ούτε τώρα πονάει. Όταν περάσει η επιρροή υποθέτω θα πονάει. Είχε πλάκα την ώρα που με παίδευε για να βγάλει το δόντι. Σκέφτηκα να αρχίζω να φωνάζω δυνατά. "ΠΟΝΑΩ!!ΠΟΝΑΩ!!!" και μετά να του πω έλα ρε γιατρέ πρωταπριλιά καλό μήνα. Ψιλοέβαλα τα γέλια. Όσο μπορεί κανείς να γελάσει όταν έχει μέσα στο στόμα του δάκτυλα , σωληνάκι , κάτι σαν τροχό , κάτι σαν τανάλια. Μηχανουργείο μου το είχε κάνει. 
Αφού έγινε η εξαγωγή άρχισε το ράψιμο. Άρχισα να σκέφτομαι τι θα γίνει αν μαζί με το ούλο που ράψει και το μάγουλο μαζί. Όπως σε μια ελληνική ταινία κάποιος για να ράψει ένα κουμπί στο πουκάμισο το ράβει πάντω στον καναπέ και τελικά στο ράβει μαζι με τον καναπέ. Πάλι άρχισα να γελάω. Ε τι να κάνω; να καθίσω να κλαίω; Τώρα πάει έγινε η μαλακία. Όταν μου κόψει τα ράμματα την Παρασκευή θα δούμε τι θα βάλουμε. Μάλλον γέφυρα. Ή ferry boat. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, ανάλογα με τις μίζες θα εξαρτηθεί. Το πιθανό είναι η γέφυρα όμως. Γιατί ο κλάδος τον κατασκευαστών περνάει μεγαλύτερη κρίση από τους εφοπλιστές. Άντε περαστικά μου. 
Ελπίζω να μην σας είπαν ψέματα και να την πατήσατε σήμερα!

2 comments:

Aerlyn0204 said...

Εμαθα οτι ο αδελφος μου περιμενει και 3ο παιδι...Δεν το πιστεψα στην αρχη αλλα τελικα μετα ειδα αδιασειστα στοιχεια και το πιστεψα...Οποτε ηταν αληθεια και οχι πρωταπριλιατικο ψεμα...Αυτο ηταν το καλο.
Το κακο ηταν οτι μαλλον στη δουλεια θα μας εχει εκ περιτροπης εργασια απο τον αλλο μηνα οποτε θα δουλευω 3 μερες τη βδομαδα οποτε θα παιρνω και λιγοτερα λεφτα.Και δεν λεει ψεματα.Ωραια δεν αρχισε ο μηνας? Ε?
Περαστικα σου λοιπον για το δοντι,για καλο μαλλον το εβγαλες :P

maxim glendower said...

Χαίρομαι για το τρίτο παιδί! έμαθα τι γίνεται στην δουλειά. Τι εννοεις για καλο μαλλον το εβγαλα;; εκοψα και τα ραμματα σημερα . παει!