Wednesday, July 25, 2007

Πελάτες μου αλά βέγκος

Τώρα με τις παραπάνω ώρες εξυπηρέτησεις μπορείτε εύκολα να καταλάβατε πόσοι και πόσοι περίεργοι πελάτες έρχονται.
Την πρώτη μέρα μία κυρία ήθελε δύο λαβράκια και δύο τσιπούρες και επειδή είχαν ίδια τιμή ήθελε να τα βάλω στην ίδια χαρτοσακούλα. Της είπα ότι δεν έχει σημασία μόνο η τιμή πρέπει να είναι και η περιγραφή σωστή. Με ύφος έντονο σχεδόν είπε ναι αυτό μας μάρανε. Λουλούδι πελάτισσα που μαρένετε κιόλας.
Το μάλωμα με το καθάρισμα είναι βέβαια καθημερινό φαινόμενο. Αλλά μία κοπέλα όταν της το είπα το πήρε μαλακά. Μετά το πήρε μαλάκα βέβαια. Όταν της το είπα λοιπόν απάντησε ότι ο υπεύθυνος είπε ότι δεν θα υπάρχει ξανά το πρόβλημα με το καθάρισμα και θα καθαρίζουμε πάντα. Ξέρετε λέω αυτή την συγκεκριμένη ώρα δεν προλαβαίνω να κάνω καθάρισμα γιατί εκτός ότι πρέπει να κάνω την ανανέωση του πάγου σχολάω σε λίγα λεπτά. Όταν της έδωσα την συσκευασία της της είπα ότι αν ερχόταν πιο νωρίς από τις δώδεκα θα προλάβαινα να τα καθαρίσω. Aΐ στο δίαλο μου με τον μαλάκα αφού μου είπε οτι καθαρίζετε μην τα πάρω στο κρανίο και έφυγε. Όχι και τόσο λουλούδι πελάτισσα.
Το Σάββατο με την πολύ δουλειά ήρθε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και πήραν σχεδόν έξι κιλά πέστροφες. Σε κομμάτια αυτό μεταγράζεται σε περίπου 12 ίσως και παραπάνω. Θα τις αφήσουμε για καθάρισμα μου είπαν. Τους λεώ δεν ξέρω αν θα προλάβω να τις καθαρίσω. Κάνε μια προσπάθεια μου είπε ο σύζυγος. Θα προσπαθήσω αλλά λογικά δεν θα τις καθαρίσω. Κάνε μια προσπάθεια επέμεινε. Μετά από λίγο τις πήρε έτσι. Εκείνη την στιγμή ένω είχα 3 συσκευασίες τελικά δεν είχαν υπομονη και τις πήραν έτσι. Ευτυχώς.
Σήμερα ένας τύπος πέρασε πάνω από τα τελάρα με τον γαύρο και τις σαρδέλες περίπου εφτά φορές. Τα κοίταγε. Πλησιάζε κι άλλο. Έβαζε και τα γυαλιά να τα δει πιο καλά. Θέλετε κάτι να σας βάλω έλεγα. Όχι απλά κοιτάω απαντούσε. Αυτός ήταν ο διάλογος και τις εφτά φορές. Έψαχνε δικαιολογία για να μην πάρει. Ο γαύρος λιωμένος και η σαρδέλα ακριβή έλεγε. Μα είναι ελληνική η σαρδέλα του έλεγα γιαυτό όταν είναι εισαγώμενη που είναι πιο φθηνή δεν παίρνετε γιατί δεν είναι ελληνική. Όσο και αν τις κοίταγε φυσικά δεν άλλαζε τίποτα περίμενε σε τριάντα λεπτά που πηγαινοερχόταν να μπαγιατέψει το ψάρι;
Έχουμε και τους καθημερινούς τους σχεδόν γραφικούς τύπους που περιμένουν πρωί πρωί, λογικά έξω ακριβώς από την πόρτα πριν ακόμα η ώρα πάει οκτώ και τριάντα που ανοίγει το μαγαζί.
Ο τσιπουρίτσας , ο τρία σκουμπριά, αυτός με το χτυπημένο χέρι που το δείχνει κάθε φορά και μάλιστα ακριβώς μπροστά στο πρόσωπό μου για να του καθαρίσω σίγουρα το ψάρι. Έχουμε και μερικές ημίτρελες πελάτισσες που περνάνε όλα τα ψάρια ποιοτικό έλεγχο και τα πιο πολλά τα βρίσκουν και καλά αλλά ποτέ δεν παίρνουν τίποτα γιατί δεν ξέρουν τι να μαγειρέψουν, οι κάθε τύπου ψαράδες που απλά κοιτάνε για δόλωμα και δεν παίρνουν γιατί με την ζέστη δεν πάνε ακόμα για ψάρεμα, οι πρώην υπάλληλοι σε ψαράδικα που ξέρουν ότι τα ψάρια είναι σίγουρα χτεσινά.
Δεν έχω παράπονο οι πιο πολλοί από αυτούς είναι διασκεδαστικοί και δεν το κάνουν επίτηδες να σε ταλαιπωρούν άσχετο αν για μερικούς μου έχει έρθει έντονα η επιθυμία να τους περάσω το μαχαίρι για το σολωμό από το στομάχι.
Το επόμενο τριήμερο προσφέρετε για μπόλικα ποστ έχουμε προσφορά τσιπούρας που δεν την καθαρίζουμε κιόλας. Χαμός θα γίνει. Αν έχουμε κάποιο αξιόγραφο περιστατικό θα σας ενημερώσω. Το πιο καλό πελάτη τον περιμένω αντί για τσιπούρα να μου ζητήσει τσίπουρα να λιώσουμε στο γέλιο.

8 comments:

Moloch said...

Ίσως λόγω συνήθειας από τον ψαρά του Γέρακα (που είχε βγει και στον αρναούτογλου κι εδειχνε το λούτσο του στην καλομοίρα), θεωρώ αυτονόητο ότι το ψάρι θα το πάρω καθαρισμένο. Ίσως χρειαστεί ένα extra tip μεν αλλά ποτέ δεν μου έχουν πει ότι δεν το καθαρίζουν λόγω φόρτου εργασίας. Μπορεί να περιμένω λιγάκι αλλά τελικά η δουλειά γίνεται... Βέβαια εκεί πέρα από 2 πωλητές και μία ταμεία έχει πάντα και 2 κυρίες που ασχολούνται μόνο με το καθάρισμα... Ου στις πολυεθνικές λοιπόν και YΟ στον ψαρά του Γέρακα...

Lote Alcarin said...

για μερικούς μου έχει έρθει έντονα η επιθυμία να τους περάσω το μαχαίρι για το σολωμό από το στομάχι.
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax

maxim glendower said...

moloch:Αν δεν εννοείς συνοικιακό ψαράδικο και εννοείς το γνωστό σούπερ μάρκετ στο Γέρακα ρώτα αν είναι εκεί ο προιστάμενος και πες του ότι ξέρω τον maxim να δεις τι θα σου πει. Εμείς καθαρίζουμε και δωρεάν και στην καλύτερη να είμαστε δύο άτομα οπότε δεν θα περίμενες λιγάκι.θέλει υπομονή στο δικό μας ψαράδικο.
lote alcarin:μπορεί να το έγραψα ειδικά για εσένα.Έχετε και σπαθιά κωλόπαιδα.

Moloch said...

Εννοω συνοικιακό ψαράδικο λίγα τετράγωνα πριν το σουπερ μάρκετ... Ενίσυχση του τμηματος χρειάζεται πιστεύω. Νυστάζω και πρέπει να δουλέψω. Αυτό θα έγραφα στο blog μου αλλά βαριέμαι να το ανοίξω οπότε θα με φιλοξενήσεις...

an205 said...

Τσιπούρα γεμιστή σε λαδόκολλα :
1 τσιπούρα 200 γρ.
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη.
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη.
2 κουταλιές πράσινες ελιές.
3 ντοματίνια.
1 κουταλιά κάπαρη.
1 κουταλιά λιαστή ντομάτα.
Ελαιόλαδο αρωματικό με δεντρολίβανο.

Εκτέλεση:

1.Αρωματίζουμε το ψάρι με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
2.Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε μια κατσαρόλα χωρίς λάδι. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τη λιαστή ντομάτα και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό, το ψάρι.
3.Το κλείνουμε σε μια λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15' περίπου.

φέρε και τα τσίπουρα
για να χουμε ΤΣΙΜΠΟΥ..ΣΙ

Lote Alcarin said...

Μπορώ????????????????????????http://www.youtube.com/watch?v=3TGRtveYf7s&mode=related&search=

Δεν μιλάμε στον Θεό προτού τον ρωτήσουμε!! (Εν των μεταξύ επειδή το είδα γραμμένο στην αρχή δεν κατάλαβα που αναφερόσουν:P Το ανέφερα όμως στο αγάπη μου και μου θύμησε λεπτομέρειες.. Αυτά είναι!Πολύ γέλιο)

maxim glendower said...

moloch:ξέρω τους κατάλληλους για την δουλειά ,τους έχω αναφέρει άλλωστε. Να θυμηθώ να σε βάλω στους Contributors
an205: τα υλικά είναι σε απόσταση λιγότερη των δέκα μέτρων από το πάγκου που καθαρίζω. Στα άλλα δέκα είναι και τα λεγόμενα έτοιμα φαγητά μπορούμε εκεί να ψήσουμε και την τσιπούρα. Καλή μας όρεξη!
lote alcarin: :))))

Kleon Gelastos said...

Η ΓΛΥΚΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑΔΙΚΟΥ

Η γλυκιά γυναίκα του ψαράδικου
με λευκό δέρμα και χέρια βελουδένια,
με το πρόσωπο το αθώο σαν αυγή
και με τα μάτια τα γεμάτα γλύκα,
στην αγορά εβγήκε
και να κάνει περιμένει τις φωτοτυπίες της.

«Γυναίκα όμορφη πέρασε πρώτη…»
«Εγώ πριν από έναν ποιητή;..»
«Χωρίς την ομορφιά σου
η ποίηση δε θα τραγουδούσε…»
«Δίχως την ποίηση
θα πέθαινε μαζί κι η ομορφιά μου.»

Μα κιόλας,
η ψυχή,
με εικόνες είχε πλημμυρίσει
ακτών μαγευτικών,
γλυκόλαλων νηρηίδων
και παραδείσιων των βυθών της θάλασσας
ερωτικών πλασμάτων.

Γιώργης Χολιαστός