Sunday, April 18, 2010

Ποιος αγωνας

Κάποια στιγμή λοιπόν από την δική μου θύρα ακούστηκε ένα υβριστικό σύνθημα για τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Συνέχιζαν αρκετοί να το φωνάζουν. Μετά δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς. Ο κόσμος σηκώθηκε και άρχισε να κάνει χειρονομίες προς τα επίσημα και να βρίζουν ακόμα περισσότερο. Λογικά εκείνη την στιγμή οι άνθρωποι της ασφαλείας του γηπέδου, όχι αστυνομικοί, απώθησαν; τους είπαν να καθίσουν κάτω; δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε. Στο πέταλο είχαν άλλα σχέδια. Έσπασαν το διαχωριστικό και κινήθηκαν προς τα επίσημα μια ομάδα. Μικροί σε ηλικία αλλά και σε μυαλό. Πήγαν να βγούν από την δίπλα θύρα όπου έτρεχαν. Αλλά ξαφνικά γύρισαν τρέχοντας μέσα. Κατσαρίδες. Μετά μέσα από την δική μας θύρα προς την θύρα των επισήμων όπου είχε μπει και μία διμοιρία των ΜΑΤ. Από το απέναντι πέταλο κάποιοι έφτασαν μέχρι την φισούνα αλλά πιάστηκαν στα χέρια με τους κουστουμάτους. Ασφάλεια και εκείνοι αλλά μάλλον προσωπική χωρίς να ξέρω. Από άλλους το άκουσα. Τα ΜΑΤ λοιπόν στην αρχή δεν έκαναν τίποτα. Αλλά αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσουν. Κάθοντουσαν και τρώγαμε ότι αντίκειμενο τους έριχναν. Να πω εδώ ότι αρκετοί από τους νεαρούς είχαν κανονικά κουκούλα. Όχι από τις μπλούζες. Full face τα λέγαμε στον στρατό. Αναγκαστήκαμε να βγούμε από την θύρα. Ο αγώνας διεκόπει για μερικά λεπτά. Εμείς μπήκαμε σε άλλη θύρα για να δούμε τον υπόλοιπο αγώνα.
Ήμουν πολύ εκνευρισμένος με όσα έγιναν. Με τον τρόπο που έγιναν. Για τον λόγο που έγιναν. Ότι και καλά όσοι έκαναν τα επεισόδια είναι πιο ΑΕΚ από τους υπόλοιπους που δεν έκαναν επεισόδια. Ότι νοιάζονται παραπάνω από ότι έγω. Οι ίδιοι που έβριζαν τώρα ζητωκράυγαζαν το 2004. Ή σε άλλες περιπτώσεις. Είναι μεγάλη η ιστοριά και δεν γίνεται να την λύσω εγώ τώρα από εδώ. Το σημαντικότερο πως θα πείσεις τους 10000 που βρέθηκαν στο γήπεδο σήμερα να ξαναγυρίσουν; Πως ο πατέρας που έφερε το παιδί του θα το ξαναγυρίσει πίσω στο πεδίο μάχης; Πως θα γίνει ΑΕΚ το παιδάκι; Αγωνιστικά να πω ότι θα τιμωρηθούμε λογικά να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών στα σημαντικα παιχνίδια των Playoffs που θα οδηγούσαν στην δεύτερη θέση. Ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Παράδειγμα θα πρέπει να είναι τα αρκετά τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ που τις προηγούμενες μέρες έφεραν μεγάλες επιτυχίες στον σύλλογο. Το ξέρω ότι από αυτό δεν γίνεσαι ΑΕΚ αλλά κάντε μια προσπάθεια.
(Στις ειδήσεις πριν από λίγο άκουσα ότι οι φασαρίες ξεκίνησαν όταν μπήκε στον αγώνα ο Σκόκο. Το σήριαλ με το Σκόκο είναι ότι δεν θέλει να ανανεώσει το συμβολαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2011. Ο πρόεδρος λοιπόν είπε οτι αν έρθει πρόταση ακόμα και από ελληνική ομάδα θα το σκεφτούμε να τον πουλήσουμε. Ο Σκόκο αποδόκιμαστηκε έντονα κατά την είσοδο του στον αγωστικό χώρο. Κατά την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα το πέταλο τον έβρισε κ το υπόλοιπο γήπεδο τον χειροκροτούσε.)

1 comment:

Aerlyn0204 said...

Το απολυτο μπαχαλο αφου ουτε και εκεινοι που εκαναν τον χαμο πιστευω να καταλαβαν γιατι το εκαναν...Αυτο ειναι το ελληνικο ποδοσφαιρο σημερα...Πολυ κριμα...