Sunday, February 14, 2010

- Πήγες στο γήπεδο; - Ναι πήγα - Τι κάνατε; - Επεισόδια!!

Θα έκανα ένα προσωπικό ρεκόρ σήμερα. Δεν τα κατάφερα. Βασικά το πρωί έκανα ένα απρόσμενο. Στην ομάδα που παίζω ποδόσφαιρο κόψαμε πίτα για την νέα χρονιά. Κέρδισα το φλουρί! Το έχω κερδίσει δύο φορές σε αυτή την ομάδα από το 2002 που παίζω. Αν βάλεις ότι έχασα δύο Πρωτοχρονίες λόγω στρατού. Έχω τρομερό ποσοστό επιτυχίας! Τέλος πάντων. Το ρεκόρ μου θα ήταν ότι θα παρακολουθούσα τον αγώνα μπάσκετ Περιστέρι - Αεκ. Πρώτη φορά θα πήγαινα σε εκτός έδρας αγώνα και μάλιστα είχα πάει και στον εντός έδρας. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι για κανέναν από τους δύο αγώνες δεν πλήρωσα εισιτήριο! Δεν μπήκα έτσι παράνομα. Στον εντός ήταν η είσοδος δωρεάν και στον εκτός μου δάνεισαν ένα εισιτήριο διαρκείας. Τελικά το παιχνίδι δεν έγινε. Ή μάλλον έγινε απλά με 80λεπτη καθυστέρηση και χωρίς φιλάθλους.
Στο γήπεδο υπήρχαν φίλαθλοι στο ένα πέταλο ανάμεσα από δυνάμεις των ματ. Ήταν οι φίλαθλοι της αεκ χωρίς διακριτικά. Ήταν ήσυχοι. Καθισμένοι χωρίς να φωνάζουν. Μετά από λίγη ώρα μπήκαν πιο δυναμικά. Έβγαλαν κάποια πανό και άρχισαν να λένε και κάποια συνθήματα. Υβριστικά μερικά από αυτά. Στις κερκίδες εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν οπαδοί οργανωμένοι του περιστερίου. Όταν μπήκαν και αυτοί άρχισε λίγο μεγαλύτερο πανηγύρι. Με χειρονομίες , προκλήσεις και λοιπά. Εκτός από τα "καλόπαιδα" των δύο ομάδων υπήρχαν και φίλαθλοι με τα εισιτήριά τους , τα διαρκείας τους , αθλητές από τις ακαδημίες του περιστερίου, οικογένειες ορισμένων παικτών. Με τις προκλήσεις λοιπόν ήρθαν πιο κοντά τα "καλόπαιδα" μεταξύς τους. Δεν ήρθαν στα χέρια ακριβώς. Πέταξαν βέβαια αντικείμενα, καφέδες , μπουκάλια , σκούπες, μπάλες και ορισμένα καθίσματα. Οι συμπλοκές ήταν κυρίως μεταξύ των φιλάθλων και των ματ που έκαναν προσπάθεια για να μην συγκρουστούν μεταξύ τους. Κάποιοι μπήκαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ καθόμουν ανάμεσα από τους δύο στρατούς. Ήμουν τυχερός... Με την ρίψη κάποιον χημικών, πιπέρι μου είπε ένας έμπειρος φίλος, και την χρήση του γκλοπ σταμάτησαν τα επεισόδια. Ωστόσο ένα μικρό παιδί δέχτηκε κάποιο αντικείμενο κοντά στο μάτι και τραυματίστηκε. Οι παίκτες προσπαθούσαν οι Έλληνες που δυστυχώς είναι πιο εξοικιωμένοι να ηρεμήσουν τους οπαδούς οι Ξένοι να προφυλάξουν τις οικογένειες τους που βρίσκονταν στις κερκίδες. Οι διαιτητές και οι παίκτες "κρύφτηκαν" στα αποδυτήρια.
Οι "ηγέτες" από κάθε κερκίδα οργανωμένων τα βρίσκουν. Απλά δεν μπορούν πάντα να ελέγξουν τους μικρούς στρατούς τους. Απόδειξη ότι μετά το πέρας των επεισοδίων ήταν μαζί και τα έλεγαν. Τι έλεγαν ακριβώς δεν ξέρω. Η ουσία είναι ότι ο αγώνας έγινε τελικά χωρίς φιλάθλους. Το γήπεδο εκκενώθηκε με απόφαση των διαιτητών και της αστυνομίας. Οι φίλαθλοι του περιστερίου τα είχαν με την διοίκηση της ομάδας που έδωσε εισιτήρια στους οπαδούς της αεκ και με τα επεισόδια έχασαν και αυτοί το δικαίωμα να παρακολουθήσουν την ομάδα τους.

No comments: