Thursday, April 23, 2009

Ο νέος σπιρτούλης!

Ηρθε καινούργιος σερίφης στην πόλη. Είναι φωνακλάς, αθυρόστομος και αγχωτικός. Μου θύμισε λίγο τον τραγουδοποιό υποδιευθυντή. Είχε καιρό κάποιος να φωνάξει ότι στις 8 πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να βάλει λίγο τάξη εκεί μέσα. Εμείς οι γαμάτοι λογικά δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Με έβαλε και καθάρισα το ψυγείο. Επίσης ο πρώτος μετά από καιρό που ξέρει ότι απαγορεύονται οι ξύλινες παλέτες. Τον είδα να κοιτάει με ιδιαίτερο ζήλο την παραλαβή στο ψαράδικο. Μπορεί να το κάνει κάθε πρωί οποτέ μια ευθύνη λιγότερη. Σήμερα έκανε παρατήρηση γιατί είχαν ανακατεμένη σαρδέλα και φρύσα ( εκ παραδρομής μετά φώναξε την Χρύσα , φρύσα) και επειδή μία ήταν λίγο λιωμέ του είπε να μην ξαναγίνει αυτή η μαλακία, είπαμε αθυρόστομος, γιατί για δύο ψαράκια θα του στέλνει ολόκληρη την παραγγελία πίσω. Επιτέλους που ήταν τόσο καιρό!

2 comments:

Moloch said...

Γούστα είναι αυτά Μάξιμε. Εγώ αν είχα εναν προιστάμενο όπως τον περιγράφεις θα τον έστελνα στο διάολο. Με εκνευρίζουν οι αθυρόστομοι ή καλύτερα οι φωνακλάδες... Θα βρει κατι να πει και σε σενα, όσο καλός κι αν είσαι. Απλώς για να ορίσει ποιος έχει το πάνω χέρι...

maxim glendower said...

στον στρατό, όταν είχε πολλά μπουρδέλα ο θάλαμος, ήταν κάτι καλό γιατί ο φωνακλάς λοχαγός έριχνε την προσοχή του εκεί και όχι στους τυπικούς προβλεπόμενους καταδρομείς! Κάτι αντίστοιχο γίνεται και εδώ. Τι να φοβηθεί ο γαμάτος καταδρομέας; Καλό βέβαια είναι να κάνουν την δουλειά τους όλοι χωρίς να χρειάζεται φωνή, αλλά ποιος είναι τόσο ώριμος και ευσυνήδειτος; Σχεδόν κανείς. Ακόμα και εγώ έχω γίνει πιο τεμπέλης μετά τον στρατό!