Tuesday, March 31, 2009

Άρχισαν τα όργανα

Εντάξει το ήξερα ότι το μαγαζί δεν θα πάει τόσο καλά όσο πριν. Αφού ο άλλος δούλευε 12 ώρες και ήταν συνέχεια στον πάγκο. Επίσης το Σάββατο που είχε βάρδια ήταν όλη την μέρα στον πάγκο. Από την αρχή του χρόνου που άρχισε να δουλεύει 9ωρο μπορεί να γίνει η σύγκιρη και πάλι θα μειωνεκτούμε.
Η μ άρχισε τις δικαιολογίες: είναι και θέμα τύχης, δεν έχει ο κόσμος λεφτά ,και ο γ κάνει το ένα ο μ κάνει το άλλο. Για την δική της την καμπούρα βέβαια ούτε κουβέντα. Ο γ μία από τα ίδια η μ κάνει αυτό. Δεν μπορεί όμως τα υπόλοιπα τμήματα να πάνε καλά και εμείς όχι. Για τα υπόλοιπα προϊόντα έχει λεφτά ο κόσμος και για το ψάρι δεν έχει;
Εντάξει το ξέρω ότι από όλους θα γίνουν λάθη. Απλά το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται. Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές στην ριμάδα την θέση που είμαστε.
Πρώτα πρώτα η παρουσίαση. Δεν γίνεται το γαμημένο το φαγγρί να είναι σε μισή τιμή και εσύ να έχεις βάλει μόνο πέντε κομμάτια με μικρό ταμπελάκι κιόλας. Εκεί θέλει προβολή με μεγάλο ταμπελάκι και αφίσα. Να το βλέπει ο κόσμος. Αν το κρύβεις δεν θα πουληθεί.
Επίσης η βιτρίνα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Το καταλαβαίνω ότι όσο περνάει η ώρα ο πάγος θα λιώσει. Αλλά πάνω στα χωρίσματα των πάγκων και πάνω στα ψάρια μπορείς να ρίχνεις. Από την μ έχω την απαίτηση να το κάνει σωστά. Ο γ το κάνει. Ο μ το μαθαίνει.Εγώ θα είμαι εκεί για λίγο καιρό ακόμα και στο κάτω κάτω είναι μία δουλειά που δεν θα την κάνω για πάντα. Θα μπορούσα να τα είχα γράψει όλα κανονικά και να μην κάνω τίποτα. Η μ , ο μ και ο γ θα κάνουν μία ζωή μια αντίστοιχη δουλειά. Αν δεν την κάνουν εδώ καλά γιατί να την κάνουν κάπου αλλου; Λίγο προσπάθεια θέλει. Το μαγαζί έχει κάποια θετικά από πριν και κάποια αρνητικά. Η μ μου είπε ότι είμαι τυχερός που φεύγω αλίμονο σε εκείνους που μένουν πίσω.

Σημείωση: το είχα γράψει 14/11/2007 νομίζω ωρίμασε πια και είπα να το δημοσιεύσω. Δεν θυμάμαι καν τι σημαίνουν τα αρχικά των ονομάτων...

2 comments:

Moloch said...

Πτυχιακή πήρες;

maxim glendower said...

μόλις έστειλα μάιλ σε καθηγητή αν θέλει να με αναλάβει. θα σε ενημερώσω όταν με ενημερώσει κ αυτός.