Tuesday, December 21, 2010

Σκέψη

Σειρά απολύσεως αλλά κολλημένος με κάποια πράγματα. Την μέρα με την μεγαλύτερη νύχτα θα έβγαινε έξω. Πως θα το κατάφερνε όταν βρισκόταν σε ένα φυλάκιο στην μέση του πουθενά αυτό ήταν άλλο θέμα. Η υπηρεσία για την σειρα απολύσεως και ειδικά στο φυλάκιο ήταν θαλαμοφύλακας κυρίως. Ξεκούραστα πράγματα, στην ζεστασιά του θαλάμου, χωρίς δεκανείς αλλαγής και μαλακίες. Απόψε όμως ήθελε όσο τίποτα να βγει έξω. Να περπατήσει τουλάχιστον και ας είχε δυνατό αέρα και κρύο. Όλοι απόρρησαν με την επιλογή του να είναι περίπολο και να μπει ένας νέος θαλαμοφύλακας. Αλλά πήγε με τον καλό του φίλο τον ζωγράφο. Έτσι για δύο ώρες θα περπατούσαν υπό το φως της πανσελήνου. Διπλός λόγος για εκείνον να είναι έξω. Ο καιρός του έκανε το χατήρι. Ξαστεριά. Περισσότερο κρύο βέβαια αλλά δεν τον ένοιαζε άλλωστε του αρέσει το κρύο. Ήταν μια γλυκιά βραδιά όπως και η αποψινή. Πέρασαν την ώρα τους μιλώντας για διάφορα. Βιβλία, ταινίες.Μόνο οι δυο τους έλεγαν για τόσα διαφορετικά θέματα. Οι υπόλοιποι περιορίζοταν σε αυτοκίνητο, γυναίκες και ποδόσφαιρο. Τους είπαν φλώρους σχεδόν επειδή ήξεραν τα σοκολοτάκια After Eight με γεύση μέντα....
Φυσικά θα προτιμούσε αντί για κάποιο ξερό βουνό να περπατά σε μια παραλία. Να κρατάει το χέρι της. Να την πάρει αγκαλιά και να την κρατήσει εκεί. Να της πει πόσο την αγαπά και πόσο την θέλει.
Ξαφνικά το φεγγάρι άρχισε να κρύβεται. Δεν το ήξεραν αλλά απόψε το βράδυ είχε έκλειψη σελήνης.Η έκλειψη έκανε το φεγγάρι κατακόκκινο. Μια ευχάριστη έκπληξη που δεν υπολόγισε όταν κανόνιζε να βγει έξω. Το θέαμα για λίγα λεπτά ήταν μοναδικό. Το συγκεκριμένο κόλημα του βγήκε σε καλό λοιπόν. Όταν τελειώσε την υπηρεσία σου ξάπλωσε σχεδόν ξεκούραστος. Την σκέφτηκε δίπλα του χαμόγελασε διάπλατα. Πήρε το σημειωματάριό του και έγραψε ημερομηνία και ώρα:
Ξημέρωμα 22ας Δεκεμβρίου 2008 , 04:10
Ευτυχισμένος....

2 comments:

Aerlyn0204 said...

Η ετικετα ξενερωμα...Αλλα εγω δεν την πιστευω! :)
Καιρο ειχες να το κανεις αυτο... Μπραβο για αυτο το ποστ... (επιτελους...)

maxim glendower said...

Να την πιστέψεις! ευχαριστώ για το μπράβο