Wednesday, March 03, 2010

Μετράω μετράς μέτραει Μέτρα

Σίγουρα όχι όλοι άλλοι αλλά σίγουρα οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι αμοίβονται με περισσότερα από όσα "χρειάζεται". Επίσης σίγουρα όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν για τα λεφτά που παίρνουν. Θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν είναι καλό για κανέναν να μειώνεται ο μισθός του. Έστω και ο 13ος κ ο 14ος. Αλλά το δημόσιο δυστυχώς και η γραφειοκρατία έχουν καταστρέψει την Ελλάδα. Από που θα πάρουν τα χρήματα από εμένα που παίρνω τον βασικό ή από εκείνους που παίρνους δύο φορές τον βασικό; Μυαλό θέλει; Βέβαια για εκείνους θα δυσκολέψουν τα πράγματα γιατί εκτός ότι θα μειωθεί το εισοδημά τους θα ακριβύνουν και όλα. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε. Όλοι να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που είναι στην εξουσία ανεξαρτήτου χρώματος. Δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα δυστυχώς όποιος και αν ήταν. Καλά αυτό δεν είναι και απόλυτο.
Μεγαλώνουν οι φπαδες και κάποιοι ειδικοί φόροι. Στα είδη φυσικά που έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση. Ποτά τσιγάρα βενζίνες. Αν και κανονικά αν αυξήσουν τον καφέ στην ελλάδα θα βγάλουμε πολλά σαν κράτος. Θέλω να είμαι αισιοδόξος.
(Στην Αγγλία σε περίοδο οικονομικών προβλημάτων είχε βγει νόμος που έλεγε ότι όλοι μα όλοι το τσάι τους θα το πίνουν με μόνο μια ζάχαρη. Ένας Έλληνας που βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην Αγγλία έπινε το τσάι του με μία Αγγλίδα. Της πρόσφερε την δική του ζάχαρη για να το πιει εκείνη γλυκό όπως το προτιμούσε. Αλλά εκείνη το έδωσε πίσω στο γκαρσόνι... Καταλαβαίνετε διαφορά έτσι; Δεν μου πολυαρέσει να ασχολούμε με αυτά αλλά τι να κάνουμε)

1 comment:

Aerlyn0204 said...

Η διαφορα καλε μου Μαχ ειναι οτι ο Ελληνας σε αντιστοιχη περιπτωση θα την πετουσε κιολας παρα να τη δωσει πισω στο γκαρσονι...Αθανατοι Ελληνες που δεν θα αλλαξουν ποτε...Ποτε δεν θα παψουμε να ειμαστε κακομαθημενοι και να αλλαξουμε μυαλα...Ελπιζω αν φτασουμε στον πατο να ξαναγεννηθουμε με μυαλο :)

Υ.Γ. Καλα κανεις και εισαι αισιοδοξος!Εγω παλι οχι τοσο...