Wednesday, July 22, 2009

Καμία Α.Ε.Κ δεν θα παίξει μακρυά από τη ΝΦ

Δεν έχω ακούσει πιο ¨αστεία¨ δήλωση. Ζητώ συγνώμη αλλά εξηγώ τι εννοώ. Γιατί η ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια παίζει «έδρας».
Στο μπάσκετ πόσες έδρες έχουμε αλλάξει τα τελευταία χρόνια;
Στο ανδρικό και γυναικείο βόλευ πόσες έδρες έχουμε αλλάξει; Αραγε που κάνουν προπονήσεις τα αθλήματα της μάνας ΑΕΚ;
Στο χάντμπολ πόσες έδρες αλλάξαμε; Που έφτασαν οι ηρωικοί αθλητές για να κάνουν προπονήσεις; Μήπως στο Λαύριο; Νομίζω αν δεν κάνω λάθος.
Οι αθλητές του στίβου; Της ποδηλασίας; Της πυγμαχίας; Της ξιφασκίας; Του ποδόσφαιρου σάλας; Υπάρχουν άνθρωποι που να νιώθουν πιο πρόσφυγες και παραμελημένοι από αυτούς; Δεν νομίζω.
Βάλε τώρα και το άθλημα που είναι το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα και φυσικά επιφέρει τα περισσότερα έσοδα στην ερασιτεχνική: το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο από τότε που κάποιοι γκρέμισαν τα γήπεδα στην νέα φιλαδέλφεια χωρίς να έχουν εγγυήσεις ότι μπορούν να το ξαναχτίσουν έχουμε αλλάξει τρία; Πανιωνίου , Ακράτητου και ΟΑΚΑ.
Μπορεί η διοίκηση της ερασιτεχνικής να προσπαθεί και πραγματικά το πιστευώ. Μια παλιότερη διοίκηση όμως είχε σκεφτεί όλα τα αθλήματά της. Η διοίκηση Κουρέπη το 2005 αν δεν κάνω λάθος. Ορίστε τι είχαν σχεδιάσει να κάνουν:

  1. ανοικτο γηπεδο με στιβο ολυμπιακων προδιαγραφων και γηπεδο ποδοσφαιρου με φυσικο χορτο για τις ρηψεις. κερκιδες χωρητικοτητας 5000 θεατων με ηλεκτροφωτισμο
  2. ενα ανοικτο κολυμβητηριο ολυμπιακων διαστασεων πισινα 50μ
  3. ενα κλειστο κολυμβητηριο με πισινα 25μ
  4. χωρους για τη συγχρονισμενη κολυμβηση και τις καταδυσεις
  5. ενα κλειστο γυμναστηριο χωρητικοτητας 2000 θεσεων για μπασκετ, βολει και χαντμπολ
  6. ενα κλειστο γυμναστηριο για τα βαρεα αθληματα, την ενοργανη και ρυθμικη γυμναστικη , το πιγκ πογκ και την ξιφασκια
  7. προπονητηριο για το στιβο κατω απο τις κερκιδες του ανοικτου γηπεδου
  8. μουσειο της ομαδας
  9. γραφεια για την ερασιτεχνικη
  10. αιθουσες για τις λεσχες παλαιμαχων και των φιλαθλων
  11. εμπορικους χωρους περιορισμενης εκτασης

Ολα αυτά με κόστος 30 εκατομύρια ευρώ και επειδή πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο η γγα θα ήταν υποχρεωμένη να καλύψει ένα μέρος από τα έξοδα. Φαντάζομαι και ο δήμος θα ήθελε. Οποιος έχει όραμα σκέφτεσαι μεγάλα πράγματα. Αυτό ήταν κάτι πολύ καλό και πραγματικά μεγάλο για την ΑΕΚ. Δημιουργείς πυρήνα φιλάθλων σε ένα μεγάλο εύρος αθλημάτων. Ολες οι γειτονικές περιοχές θα μπορούσαν να αθλούνται στο κέντρο της ΑΕΚ, με το αζημείωτο φυσικά. Με απορρόφιση άλλων σωματείων θα μπορούσε η ΑΕΚ να είναι συνώμικο της λέξης αθλητισμός στην γύρω περιοχή. Αυτό σκέφτεται ο ρομαντικός παιδιά και όχι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα εγκλωβίσει την ΑΕΚ μια για πάντα.

No comments: