Friday, June 22, 2012

Τα τέσσερα γουρουνάκια!

Χθες το βράδυ είδα ένα κουφό όνειρο. Αλλά δεν θα σας πω γιαυτό σήμερα. Σήμερα θα σας πω γιαυτό που σκεφτόμουν το πρωί στην δουλειά. Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο δυστυχώς και σκέφτομαι ότι νάναι. Σκεφτόμουν λοιπόν τα ζευγάρια των προημιτελικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Ήδη η Πορτογαλία πέρασε την Τσεχία. Απόψε θα περάσουμε εμείς τους Γερμανούς. Αύριο θα περάσουν οι Ισπανοί τους Γάλλους και μεθαύριο θα περάσει η Ιταλία τους Άγγλους. Ούτε κανονισμένο να το είχαμε. Ευκαιρία για δύο μεγάλους ημιτελικούς. Ανάμεσα στα Γουρούνια (από τα αρχικά των χωρών στα αγγλικά , Portugal, Italy, Greece , Spain) όπως μας λένε κάποιοι. Ημιτελικοί: Ελλάδα - Ιταλία και Πορτογαλία - Ισπανιά.  Τα γειτονάκια θα παίξουμε. Οι φτωχοί του νότου. Οι χρεωκοπημένοι.
Αν εξαιρέσουμε το ζευγάρι Τσεχία - Πορτογαλία τα υπόλοιπα τρία έχουν πολιτικές προεκτάσεις, νομίζω. Οι τρεις χώρες της Μεσογείου κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν την χρεωκοπία και παίζουν εναντίον χωρών/ομάδων που λίγο πολύ τους έχουν δανείσει. (εντάξει η Αγγλία μπορεί να μην έχει δανείσει την Ιταλία αλλά ποιητική αδεία). Όχι τον Μήτρογλου και τον Τάτο όπως έκανε ο Μαρινάκης. Αλλά αυτό μας πείραζε γιατί δημιουργούσε πελατειακές σχέσεις μεταξύ των ομάδων.
Οι λαοί με τα περισσότερα προβλήματα , ανεργία , ύφεση, θα πάρουν για λίγο χαρά μέσα από το ποδόσφαιρο όπου όλα μπορούν να συμβούν. Όπου δεν κερδίζει πάντα ο πιο δυνατός ή ο πιο πλούσιος. Βέβαια μόνο η Ελλάδα είναι το πραγματικά μεγάλο αουτσάιντερ στα ποδοσφαιρικά ζευγάρια.Τα άλλα δύο μοιάζουν πιο αμφίρροπα. Θα το κάνει όπως το 40' αλλά αντίστροφα. Αυτή την φορά πρώτα θα κερδίσουμε τους Γερμανούς και μετα τους Ιταλούς. Στο τελικό θα πάνε οι δύο ομάδες που κατέκτησαν τελευταίες το τρόπαιο. Θα μας περιμένει η παρέα των Ισπανών. Οχι υπερόπτες,αλαζόνες και αχώνευτοι όπως οι συμπατριώτες τους στο μπάσκετ. Θα γίνει ένας τελικός αλλά οι ομάδες θα είναι μαζί. Όπως μαζί βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες πέρυσι το καλοκαιρί αντιμετωπίζοντας όμοια προβλήματα.
Ίσως να μην είναι και τόσο σημαδιακό εντάξει...

2 comments:

Lote Alcarin said...

πολύ ωραίο:) (δεν είχα σκεφτεί καν ότι αν κερδίσουμε μένουμε τα γουρούνια:))

Aerlyn0204 said...

Τελικα δεν πηγαν καλα τα πραγματα για ολους...