Wednesday, April 25, 2012

Επόμενη στάση;

Στην δουλειά εχεί αποφασιστεί στάση εργασίας για αύριο. Έχω ρεπό οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει. Μια συνάδελφος είπε πως αν κάνουν όλη στάση θα κάνει και εκείνη. Σαν τις ομαδικές κοπάνες ένα πράγμα: "Ε τι θα κάνουν θα βάλουν σε όλους απουσία;". Φοβάται ο καθένας και καλά κάνει. Όσοι έχουν εξασφαλισμένη την θέση τους κάνουν στάσεις εργασίας. Οι συνδικαλιστές, οι δημόσιοι υπάλλοι κοκ. Μια άλλη συνάδελφος είπε πως μακάρι οι συνδικαλιστές να μην μας αφήνουν να μπαίνουμε μέσα ώστε και να μας πληρώσουν και να μην δουλέψουμε. Πολύ γενναία λύση,δεν βρίσκεις; Με ξένα κόλυβα που λένε.Η ίδια έλεγε πως δεν θα υπογράψει για την μείωση αλλά όταν πήγε πάνω γύρισε με ένα ύφος "ε τι να κάνω...υπέγραψα". Δεν την κατακρίνω όταν τίθεται το δίλημμα 22% ή 10% μείωση ποιος θα διάλεγε το 22%; Μην μπερδεύεσαι δεν πρόκειται για εκπτώσεις σε αγορές. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα γίνει. Αλλά ένα άδειο κάθε μέρα μαγαζί δεν σου δίνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.Εντάξει δεν έχουμε και την καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά είμαστε και γαλλική εταιρεία και μποϊκοτάρεται. Ας έχει δεκαπέντε χιλιάδες εργαζομένους σε συντριπτικη πλειοψηφια Έλληνες. Δεν το λέω με διάθεση εθνικισμού απλά εργαζόμενοι είμαστε και εμείς. Δεν βοηθάς μια γαλλική εταιρία αλλά τους εργαζομένους της. Αντε να δούμε τι θα γίνει.

4 comments:

on the loose said...

Αντε να μας ενημερώσεις κι εμάς! Αναμένουμε!

maxim glendower said...

μόλις τέσσερα άτομα έκανα στάση. οι τρεις είναι του σωματείου. οι περισσότεροι πελάτες δεν κατάλαβαν καν την διαφορά υποψιάζομαι

Aerlyn0204 said...

Εγω λεω οτι ειναι βλακειες αυτα με τα ελληνικα προιοντα κτλ...Εργαζομενοι δεν ειναι στις εταιρειες? Ελληνες? Γιατι να κλεισει π.χ.η Ρ&G οταν με εξυπηρετουν τα προιοντα της επειδη δεν ειναι ελληνικα? Και? Κοσμος δεν δουλευει στα γραφεια,στις αποθηκες κτλ????

maxim glendower said...

Οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι δυστυχώς. Στην δική μου περίπτωση είναι πασιφανές