Thursday, February 28, 2013

Φυσιογνωμιστής

Ένας συγκεκριμένος πελάτης. Όποτε έρχεται θα πει έναν καλό λόγο. Ειρωνικά το λέω. Δεν είμαι φυσιογνωμιστής. Αλλά έχει το λιγότερο στριμένη φάτσα. Βγάζει μια κακία και μόνο που τον βλέπεις. Χθες ενώ είχε ψωνίσει κάτι άλλο και δεν είχε σκοπό να περάσει από το ιχθυοπωλείο άλλαξε κατεύνθυση επί τούτου για να δει. Μάλιστα ήταν με μια γυναίκα μαζί και σχεδόν τον κράτησε για να μην περάσει. Έλα πάμε του είπε. Εκείνος όμως ακάθεκτος να δει και να πετάξει την χολή του.Είχε πιάσει το χταπόδι με τα δύο χέρια κιόλας και σχολίαζε: "Δηλαδή τώρα αυτό λες πως είναι έτοιμο για ψήσιμο;" . Εγώ πια τον αγνοώ. Η γυναίκα που ήταν μαζί του προσπάθησε να τον μαζέψει: "Δεν είπε τίποτα το παιδί , εμείς ρωτάμε". Μάλλον θα κάνει έτσι συχνά και όχι μόνο σε εμάς. Εντάξει δεν κρίνω από την εμφάνιση και ένας κούκλος να μου τα έλεγε αυτά κάθε φορά και με τον πιο γλυκό τρόπο μάλλον θα θύμωνα. Είτε είχε δίκιο είτε είχε άδικο. Χθες ο συγκεκριμένος είχε άδικο. Ήταν φρέσκα τα ρημάδια μου. Αυτά για χθες. Σήμερα απογραφή. Εννοείται πως βαριέμαι. Αλλά εντάξει θα περάσει αργά και βασανιστικά η ώρα μου , με γκρίνια και νεύρα. Σκέφτεστε κάτι περισσότερο διασκεδαστικό; Όχι σας προκαλώ!

Wednesday, February 27, 2013

Βλέπε και κοίτα

Πως με έχουν αποκαλέσει την δουλειά οι πελάτες: αντράκι μου , μωρό μου,ματάκια μου, μανάρι μου , αγάπη μου , ζωγραφιά μου , λεβεντία μου , ομορφιά μου, λεβεντάκο , παλικαράκι , νεαρέ ,  μάστορα , καλλιτέχνη , δεσποινίς , κοπελίτσα , μαστόρισσα. Τα τρία τελευταία και αρκετά παρόμοια από τότε που έχω μακρύ μαλλί και το μαζεύω κοτσίδα. Ένας λόγος που δεν ξυρίζομαι είναι και αυτός! Για να γυρίζω , γιατί με βλέπουν πλάτη και με φωνάζουν έτσι , και να βλέπουν τα μούσια και να παθαίνουν σοκ!

Ανάγνωση

Ξυπνούσε πρωί. Έβαζε άνετα ρούχα. Έπαιρνε το βιβλίο του. Πήγαινε στο σταθμό του ηλεκτρικού. Έβγαζε ένα ημερήσιο εισιτήριο. Όταν ερχόταν το τρένο έψαχνε μια θέση για να καθίσει. Αν δεν είχε περίμενε το επόμενο τρένο. Καθόταν άνοιγε το βιβλίο και διάβαζε.
 Δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο εκείνη την στιγμή. Συγκεντρωνόταν στο διάβασμα. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να το καταφέρει αυτό. Ούτε σε βιβλιοθήκες , ούτε σε αναγνωστήρια , ούτε καν στο δωμάτιό του. Στο τρένο δεν του αποσπούσε τίποτα την προσοχή. Ούτε οι ομιλίες των επιβατών , ούτε οι ανακοινώσεις , ούτε οι διάφοροι που έμπαιναν και έλεγαν έλεγαν. Οι ρόδες του τρένου πάνω στις ράγες του έδιναν ρυθμό για το διάβασμα.
Όταν έφτανε στον τερματικό σταθμό απλά άλλαζε συρμό , έβρισκε μια θέση να καθίσει και πήγαινε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έπειτα πάλι το ίδιο. Δεν τον έπιανε καν πονοκέφαλος. Ίσα ίσα που διάβαζε το βιβλίο του με περισσότερη όρεξη. Αφού έκανε το ίδιο δρομολόγιο δύο και τρεις φορές προς τις δύο κατευθύνσεις έκανε διάλειμμα. Το διάλειμμά του ήταν να πάρει άλλο μέσω. Μην ακούει συνέχει την ίδια ακολουθία στάσεων. Έπαιρνε το μετρό. Ακριβώς το ίδιο πράγμα με το ίδιο τρόπο κι εκεί. Απλά είχε βρει τον δικό του τρόπο που τον βολεύει στο να διαβάζει.
Μετά από πολλές ώρες και αφού τελείωνε το βιβλίο του έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής.Στο σπίτι απλά έβγαζε τα ρούχα του. Πήγαινε στο μπάνιο. Άνοιγε το νερό να πέφτει ζεστό και έμπαινε από κάτω του. Έκλεινε τα μάτια και σκεφτόταν αυτό που είχε διαβάσει. Καλή επιλογή. Αύριο δουλειά. Σε μια εβδομάδα πάλι τόσο διάβασμα και τόσο ταξίδι.

Monday, February 25, 2013

Suprise me!

Πες μου μόνο πότε θα φύγουμε. Μην μου δώσεις άλλες πληροφορίες. Δεν έχει σημασία το μέρος. Δεν χρειάζεται καν προετοιμασία. Ότι χρειαστούμε θα το πάρουμε από εκεί που θα είμαστε. Δεν με νοιάζει αν θα ταξιδέψουμε με αεροπλάνο , πλοίο ή τρένο. Μακάρι με όλα μαζί! Αρκεί να φύγουμε. Κάνε μου έκπληξη...

Friday, February 22, 2013

Back up

Ο Δεκέμβριος είναι αγαπημένος μου μήνας. Γενέθλια , γιορτή , Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιά. Τι άλλο να ζητήσω; Ανάσταση; Υπερβολικός θα ήμουν. Όταν ήμουν μικρός έπαιρνα πολλά δώρα. Τώρα που μεγάλωσα οι δικοί μου συνήθιζαν να μου δίνουν χρήματα. Να πάρω ότι θέλω.Ότι μου αρέσει. Εγώ συνήθως δεν πήγαινα να αγοράσω τίποτα. Κρατούσα τα χρήματα και απλά κάποτε τα ξόδευα. Εφέτο είπα να πάρω κάτι για εμένα. Πήγα και αγόρασα λοιπόν ένα κινητό. Αφής! Με παίδευε πολύ αυτό. Σιγά σιγά το έμαθα. Τα κατάφερνα. Έκανα λοιπόν την κοτσάνα και πέρασα όλες τις επαφές μου στην συσκευή. Αυτό ήταν. Τώρα πρέπει να κάνω ε. Αναβάθμιση. Ναι αλλά θα χάσω όλους τους αριθμούς μου. Έχω και 5 φωτογραφίες γιαυτές δεν είμαι σίγουρος. Δεν θυμάμαι τι μου είπε. Έχω λοιπόν την συσκευή για σχεδον τρεις εβδομάδες έτσι κλειστή. Δεν ανοίγει. Έχει κολλήσει. Οι επαφές μέσα αλλά δεν μπορώ να τις χρησιμοποιήσω. Δεν μπορώ με κάποιον τρόπο να τις σώσω. Περιμένω τι; Κάποιο θαύμα; Έχω την εντύπωση πως αν κανω την αναβάθμιση θα χαθούν για πάντα. Δεν χρησιμοποιούσα ούτε τους μισούς αριθμούς από όσους είχα. Μικρότερο ποσοστό από 1% όλων των αριθμών μου. Αλλά ήταν εκεί για όποτε τους χρειαστώ. 
Αδερφέ μου σε θυμήθηκα. Ξερώ είναι βλακεία να συγκρίνω κάτι τέτοιο με το δικό σου. Αλλά σε θυμήθηκα. Δεν μπορώ να έρθω να σε δω. Σε σκέφτομαι όμως συχνά. Παραπάνω από συχνά ίσως. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να το πιστέψω πως λείπεις. Ίσως μια μέρα έρθω μόνος μου να σε δω. Ποδήλατο και προαστιακός έχω σκεφτεί. Σήμερα με την βροχή ελπίζω να δροσίστηκες. Δεν ξέρω αν σου αρέσει η βροχή.

Τελικά βαρόμετρο

Δουλειά δουλειά δουλειά. Κουράστηκα. Το πρωί μετά τους κανονιοβολισμούς πήγα στην δουλειά. Σε αυτή την ανάπαυλα μάχης έφτασα στο κατάστημα σχεδόν στεγνός. Μετά συνεχίστηκαν οι ομοβροντίες. Πρέπει να είμαι ο μόνος που πήγα και δεν βράχηκα. Όποιος συμπαθεί την βροχή δεν τον βρέχει, τον δροσίζει. Έτσι είναι αυτά. Τι να ήθελε ο πελάτης των δύο παρά δέκα αναρωτιέμαι. Δεν ξέρω. Είχα φύγει όπως και χθες.
Χθες το βράδυ έπαιξα μπάλα! Ήμουν καλός. Ο μαξίμ που όλοι αγαπήσαμε. Αλλά δεν ακούνε και με βάζουν και τέρμα. Εκεί ο αντίπαλος μείωσε την διαφορά. Δεν θα ισχυριστώ πως ήταν γιατί έλειπα από μέσα. Θα ισχυριστώ πως είμαι κακός τερματοφύλακας. Αυτά.

Thursday, February 21, 2013

Βαρόμετρο

Σήμερα ο πελάτης των δύο παρά δέκα .... δεν ξέρω! Έφυγα πιο νωρίς. Έκλεισα το μάτι πονηρά. Έ αφού είχαμε συναδέλφους. Μου είπαν να φύγω. Δεν φεύγω έτσι στο άσχετο. Απόψε θα πάω για μπάλα! Ανυπομονώ και χαίρομαι πολύ.

Tuesday, February 19, 2013

Κέφαλοι, πέστροφες , λαυράκι και πέρκα

Πριν λίγο γύρισα. Ο πελάτης τον οκτώ και είκοσι λοιπόν πήρε  δεν θυμάμαι τι. Μάλλον κέφαλους. Τους τελευταίους δύο. Καλά πήγαμε οι απογευματινοί. Είχαμε άψογη συνεργασία μπορώ να πω. Αύριο έχω ρεπό. Ξεκούραση; Όχι! Αλλά δημιουργική κούραση. Καλησπέρα

Monday, February 18, 2013

16:50

Μόλις γύρισα από την δουλειά. Το βράδυ για να έρθει πελάτης και μάλιστα δέκα λεπτά πριν σχολάσω είναι ανέκδοτο. Ο πιο κοντινός στην ώρα που σχολάω ήταν μία ώρα πριν. Μετά έκανα τις δουλειές του μαζέματος. Είναι πιο βαρετό από το στήσιμο το πρωί. Όταν φεύγαμε , όλοι μαζί σχεδόν, κοίταξα γύρω μου ήταν οι κοπέλες από το τυρί. Έτσι όπως τις παρατηρούσα μου λέει μια : "εντάξει...είμαστε όλες;" . "Ναι , αλλά δεν κοιτούσα αυτό. Ήθελα να δω αν έχω πιο μακρύ μαλλί από όλες σας". Τελικά δεν έχω. Με περνάει μία. Αλλά δύο είπαν πως έχω το  πιο όμορφο μαλλί από όλες. Εντάξει δεν το αρνούμαι. Ψήλωσα.

Saturday, February 16, 2013

Αλλαγή;(upgrade)

 Τα τελευταία δέκα λεπτά "κρύφτηκα" στο γραφείο και βοηθούσα στην παραγγελία. Είχαμε δουλειά , πέρασε η ώρα. Ένα μικρό λάθος το πρωί μου χάλασε την μέρα. Δεν το διόρθωσα όπως χθες. Τέλος πάντων. Ένιωσα άσχημα και για ένα άλλο γεγονός που είχε σχέση με πελάτη. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς όμως. Δεν φταίει. Την ερχόμενη εβδομάδα έχω περιέργο πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει. Θα το υποστώ. Μπορεί να ξεκουραστώ λιγάκι και να διαβάσω λίγο παραπάνω. Για τις εξελίξεις θα δούμε. Προβλέπω πολλά νεύρα. Όχι δικά μου. Εγώ είμαι ήρεμος άλλωστε. Λέμε τώρα
Ξέχασα να πω ένα αστείο περιστατικό που έγινε στην δουλειά. Ένα μικρό κοριτσάκι με φλέρταρε έντονα! Στην αρχή μου χαμογελούσε. Μετά μου σούφρωσε τα χείλια. Τέλος άρχισε να κουνάει το κεφάλι της αριστερά δεξιά και κουνιόντουσαν και τα κοτσιδάκια της. Γλυκούλα

Friday, February 15, 2013

Αρωγή

Είχα βοήθεια σήμερα για μιάμιση ώρα. Παρόλα αυτά ήρθαν δύο πελάτες! Οι πελάτες των δύο και είκοσι ήθελαν τσιπούρες. Εξυπηρέσα έναν εγώ έναν η βοήθεια. Τις καθαρίσαμε γρήγορα και έφυγα. Έκανα μια χοντρή βλακεία σήμερα στην δουλειά. Αλλά την διόρθωσα αμέσως. Αναίμακτα. Μην το πείτε πουθενά ε. Η καλή μου διάθεση έχει επιστρέψει μετά από μια παρένθεση τις πρώτες μέρς της εβδομάδας. Όλα καλά. Αύριο θα πάω και γήπεδο. Μου αρέσει που έχω πελάτες ίδια ομάδα με εμένα. Έχει πλάκα να το συζητάμε λιγάκι. Έρχονται και ίδια μέρα όλοι μαζί.Καλά δύο είναι μην νομίζεις. Άντε τα λέμε ρε μα

Thursday, February 14, 2013

Πέμπτη σήμερα

Τρεις παρά δέκα και δύο κεφαλάκια σολομού λοιπόν ο πελάτης. Κάτι ήθελα να πω σημαντικό αλλά το  ξέχασα.

Wednesday, February 13, 2013

Ημερολόγιο πτυχιακής

Τις πρώτες μέρες δεν έκανα τίποτα. Τώρα έχω αρχίσει και διαβάζω. Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω τίποτα. Κουράζομαι πολύ γρήγορα και έχω την τάση φυσικά να βαρεθώ και να σταματήσω. Προσπαθώ πολύ να μην το πάθω. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Tuesday, February 12, 2013

Δεν φταίω

O πελάτης των δύο και εικοσιέξι πήρε τέσσερα φιλέτα παγκάσιους. Ο των δύο και εικοσιοκτώ πήρε μία φέτα σολομού.  Σήμερα ήταν μια εκνευριστική μέρα στην δουλειά. Θύμωσα με το που πήγα και κάθε τι βοηθούσε στο να θυμώνω και περισσότερο. Ο κάθε πελάτης φάνταζε και πιο εκνευριστικός από τον προηγούμενο. Ήμουν θυμωμένος μέχρι να πάω για διάλειμμα και να ηρεμήσω λιγάκι. Τόσο δα. Μετά ηρέμησα και λίγο παραπάνω. Άκουσα δυσάρεστα νέα όσον αφορά το τμήμα μου. Ελπίζω να μην ακούσω/μάθω και δυσάρεστες εξελίξεις. Πάντως δεν φταίω. Δεν φταίω πολύ.

Monday, February 11, 2013

Καίει!

Θα σας γελάσω αν ήρθε σήμερα πελάτης δέκα λεπτά πριν σχολάσω. Νομίζω όχι. Πολύ βαρετή μέρα η σημερινή. Δεν είχα καθόλου δουλειά. Στο μεσημεριανό έκαψα και το δάχτυλό μου! Τώρα για να ολοκληρωθεί καλά η μέρα πρέπει το απόγευμα να διαβάσω για την πτυχιακή. Αυτά είναι!

Sunday, February 10, 2013

Ε ναι βαρετό!

Το βαρετό που είχα να κάνω ήταν να κατέβω στον Πειραιά. Για ακόμα μια φορά. Να βρω την καθηγήτριά μου. Για ακόμα μια φορά. Να της εξηγήσω. Τι; Γιατί χάνομαι για πολλούς μήνες μετά από μια τέτοια συνάντηση. Γιατί δεν μπορώ απλά να τελείωσω μια εργασία που μου έχει πάρει σχεδόν τόσο χρόνο όσο θα χρειαζόμουν για να τελειώσω μια ακόμα σχολή. ( ο βασικός λόγος είναι γιατί βαριέμαι βασικά, σσσσσς ,και γιατί έχω απομακρυνθεί τόσο πολύ πια από αυτό που νιώθω σαν να έχω τελειώσει ).
Είχα δει στον ύπνο μου πριν κάποιες μέρες πως με είχαν πάρει τηλέφωνο από το πανεπιστημίο. Μου εξηγούσαν πως έχω δύο εβδομάδες μέχρι να τελείωσω την εργασία μου. Η πλάκα είναι πως η καθηγήτρια μου εξήγησε πως όντως σε δύο με τρεις εβδομάδες τελειώνει το πρότζεκτ. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου εργασία. Αλλά είδες τι καλά που ταίριαξε; Τι προφητικά όνειρα που βλέπω; Μερικές φορές εντάξει. 
Μετά από ακόμα μια ανάλυση λοιπόν του τι θα μπορούσα να κάνω για πτυχιακή, η καθηγήτρια προσπάθησε να μου το κάνει όσο πιο εύκολο μπορούσε. Μέχρι και άρθρο μου εκτύπωσε. Εκτός από όσα μου έχει στείλει βέβαια. Μου έβαλε και στόχο μέχρι το Πάσχα. Έγινε και κάτι σημαδιακό. Ένας φοιτητής ήρθε να πάρει μια βεβαίωση. Αντί να βάλει την σωστή ημερομηνία στην βεβαίωση έβαλε κατά λάθος 05/05/2013. Την μέρα που πέφτει το Πάσχα. Σημαδιακό; Σκατά σημαδιακό πες. Αν δεν στρωθώ από μόνος μου δεν θα με σώσουν τα σημαδιακά. Πες το μην ντρέπεσαι. Α το είπες εντάξει.

Saturday, February 09, 2013

Roar

Φανταστικός διάλογος σε κάποιο chat room:
- και για πες....αν ήσουν ζώο....τι ζώο θα ήσουν....;
- πας να με ψυχολογήσεις ε?????
- όχι καλέ... ένα αθώο παιχνίδι... σιγά αν δεν θες μην απαντάς...
- θα σου πω δεν έχω πρόβλημα.... αν ήμουν ζώο λοιπόν θα ήμουν λιοντάρι....
- Αχ πολύ καλό...να φανταστώ γιατί...χμ...μάλλον γιατί το λιοντάρι συμβολίζει την βασιλική εξουσία, τη νίκη, το θάρρος, περηφάνια, ευγένεια,πονηριά, τη δύναμη, το θάρρος, τη δικαιοσύνη και το νόμο. Όποτε είσαι ένας άνδρας με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά....Είσαι θαρραλέος και δυνατός , που του αρέσει να έχειι και να ασκεί εξουσία.... αλλά ταυτόχρονα είσαι ευγενής και περήφανος....δεν σε παρασύρει η δίψα σου για νίκη....γιαυτό και στην ζωή σου είσαι πάντα δίκαιος...και σέβεσαι τους νόμους....σωστά???? έπεσα μέσα????
-Όχι μακρυά το πήγες....απλά κοιμάμαι κι εγώ περίπου είκοσι ώρες την μέρα.....

θα με αφήσετε ε;

Δεν λέω ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Αλλά αν πελάτης ξαναπεί σε προϊστάμενο : "αυτή τη χοντρή τι την κρατάτε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει; " , επειδή η κοπέλα από τους πόνους στην κοιλιά της γονάτησε επιστρέψτε  μου να πάω να την πλακώσω στις σφαλιάρες.ε;

Friday, February 08, 2013

Εφτά βήματα εμπρός , ΜΑΡΣ

Ο πελάτης των δύο και είκοσι πήρε παγκάσιους. Κουράστηκα σήμερα στην δουλειά.  Είχα καιρό να κουραστώ τόσο. Ίσως φταίει που δεν κοιμήθηκα καλά. Βέβαια είχαμε δουλίτσα ένεκα οι προσφορές. Ίσως που πήγα για ποδόσφαιρο χθες. Με χαμόγελο το γράφω. Θα κλείσω με αυτό τον τόνο αισιοδοξίας. Καλησπέρα . Μην λέω όλο τους ίδιους χαιρετισμούς.

Thursday, February 07, 2013

Αδικία

Όταν βλέπεις κάτι και θύμασαι κάτι άλλο. Συνειρμός δεν λέγεται; Νομίζω. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Μου συνέβησαν δύο περιστατικά.
Τις προάλλες θύμηθηκα μια συγκεκριμένη πελάτισσα. Δεν ξέρω πως μου ήρθε στο μυαλό. Είχε καιρό να περάσει από το μαγαζί. Πολύ καιρό. Όσο και να προσπαθήσω δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε ήταν ακριβώς η τελευταία φορά που είχε περάσει. Την επόμενη μέρα άκουσα μια φωνή. Με φώναξε με το μικρό μου όνομα. Σχεδόν υποκοριστικό. Με χαιρέτησε και μου χαμογέλασε. Πάντα είναι όμορφο όταν συμβαίνει αυτό. 
Το  μεσημέρι χθες πριν ξαπλώσω καθώς έκλεισα την πόρτα το μάτι  μου έπεσε στα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια. Την έχω κλείσει τόσες φορές αλλά χθες πήγε εκεί το μάτι μου. Λίγο αφού με πήρε ο ύπνος με πήρε ένας φίλος για να πάμε απόψε για μπάλα! Θα παίξω ποδόσφαιρο απόψε! Ναι ναι είμαι χαρούμενος. Σχεδόν όσο δεν πάει! 
Μα τόσες φορές βρε παιδί μου έχω σκεφτεί τι θα έκανα αν κέρδιζα εκατό χιλιάδες ευρώ. Ποτέ δεν μου συμβαίνει την επόμενη μέρα. Αδικία!

Wednesday, February 06, 2013

Κανείς;

Ο πελάτης των δύο παρά δέκα απλά κοίταξε. Έφυγα γρήγορα γρήγορα γιατί είχα εκείνο το βαρετό και ένα ενδιαφέροντο ( ! ) αργά το βράδυ. Τελικά το βαρετό αποδείχθηκε πιο ενδιαφέρον απο το ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αν και ήταν ωραία θέση μας έμεινε μόνο η θέση. Αυτά. Ποιος κατάλαβε;

Tuesday, February 05, 2013

Ο "πολύ καλά"

Όπως έχω  πει και πριν μερικές μέρες, όταν με ρωτάνε πως είμαι λέω πια πολύ καλά. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Δεν γίνεται κάθε μέρα κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Απλά μου βγαίνει τόσο αυθόρμητα τις περισσότερες φορές. Δεν είναι default επιλογή. Δεν τον έχω προσθέσει το "πολύ" στο "καλά", όπως έχω κάνει στο "παρακαλώ πολύ αν έχετε την ευγενή καλοσύνη μπορείτε να μην πιάνετε τα ψάρια;". Αυτό το λέω επίτηδες έτσι. Πόσο πιο ευγενικά να το πω; Αλλά στο προηγούμενο δεν το έχω βάλει. Δεν προσπαθώ να το πω. Είναι τόσο ωραίο όταν σου βγαίνει αυθόρμητα! Μια συνάδελφος με λέει ο "πολύ καλά"! Δεν είναι πολύ ωραίο; Μπορεί να ακούγεται σαν καφές βέβαια ο "με ολιγη" , ο "βαρυγλυκός". Δεν με νοιάζει. Με ρώτησε τι χάπι παίρνω και είμαι πολύ καλά. Τώρα θα το πω και ας φανεί γλυκανάλατο. Παίρνω πολύ φροντίδα και αγάπη και δεν παίρνω καθόλου έννοιες όσο μπορώ. Αυτό φταίει.

Monday, February 04, 2013

Αυτό με το ψαράκι

Ο πελάτης των δύο παρά δέκα έχει γίνει των δύο και είκοσι , των εννιά παρά δέκα κοκ. Από τότε που άρχισα να γράφω έχω κάνει αρκέτα διαφορετικά ωράρια. Σήμερα λοιπόν ο πελάτης των δύο και είκοσι πήρε ένα κιλό μαρίδα για τις γάτες του. Πολύ ωραία. Πιο νωρίς ήρθε ένας κύριος ο οποίος μου έδειξε ένα χαρτάκι το οποίο έγραφε: "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΈΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ;". Τον πήρα και του έδειξα. Τι να του δείξω δηλάδη μόνο κοτόπουλο σούβλας έχουμε. Όπως καταλάβατε ο κύριος ήταν κωφάλαλος. Σε άλλα νέα το μαγαζί δεν πάει καλά. Σε ακόμα πιο άλλα νέα την Τετάρτη θα πάω εκεί που βαριέμαι περισσότερο από όλα να πάω. Όχι να κουρευτώ, αλλού! Ελπίζω να υπάρξει ραγδαία εξέλιξη. Γεια

Sunday, February 03, 2013

Απογοήτευση;

Χθες ήρθε να ψωνίσει η νονά μου. Έχουμε να μιλήσουμε χρόνια. Δεν έγινε κάτι. Δηλαδή εγώ δεν θυμάμαι να γίνεται κάτι. Δεν μαλώσαμε. Απλά σταματήσαμε να μιλάμε. Ίσως έγινε κάτι που δεν ξέρω. Δεν με γνώρισε. Ούτε της είπα ποιος είμαι. Λυπηρό.

Friday, February 01, 2013

Ικανοποίηση

Σήμερα είχα μια πολύ ικανοποιητική μέρα στην δουλειά. Ο προϊστάμενος μου άλλαξε το αυριανό πρόγραμμα χωρίς καν να το ζητήσω. Σε πείσμα ενός συναδέλφου: "Όχι μην του πεις να σε αλλάξει δεν χρειάζεται , και ο τάδε τέτοια ώρα ήταν και πρόλαβε". Για να μάθεις! Θέλω να του ζητήσω και μέσα στην εβδομάδα την Τετάρτη να το αλλάξω για 30 λεπτά. Το λέω έτσι γιατί αν το πω μισή ώρα που φαίνεται πολύ.
Πέρασε σχετικά γρήγορα η ώρα. Αύριο είμαι πρωί. Θα έχω γεμάτη μέρα. Από εκείνες που μου αρέσουν! Το ξέρω πως συνηθίζεται να λέμε καλό μήνα το πρωί αλλά η ευχή είναι ευχή. Καλό μήνα σε όλους.